Re: Daňové zvýhodnění na dítě-neoprávněn
Manželovi se loni stalo něco podobného, opravili jsme to v daňovém přiznání. Nevím jak si s tím poradila účetní ve firmě, ale kdyby to vracela, tak by to stát zase dostal 2x. Manžel ale podniká, takže u něj bylo daňové přiznání stejně povinné.
Jinak co píšete o doktorátu, tak pozor - rodiče mají nárok jen do 26 let v každém případě, do 28 let má nárok jen student -doktorand při prezenčním studiu na daních za své příjmy.
Re: Daňové zvýhodnění na dítě-neoprávněn
Musíte opravit chyby v měsících, kde byla chyby, a to přímo na Daň. přiznání ze závislé činnosti - mělo být -bylo a opravit v řádcích, pak ještě přesně napsat do příslušné přílohy.
Pak provedete opravu v jeho daň. vyúčtování a pokud přesáhne-vznikne dluh firmě, tak písemně domluvte zaplacení dlužné pohledávky splátkově. Sice je to chyba Vaše, ale snad to uzná a odsouhlasí srážení do vyrovnání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
27. 1. 2011 13:36
Zaměstnanci jsem uplatňovala měsíčně daňové zvýhodnění na dceru, které bylo 18.12.2009 již 26let. (stále studuje, ne však doktorát).Toho jsem si všimla až v 7/2010. Jak toto nyní napravit? Mám mu vypočítat Daňové přiznání (sám to nezvládne)a tam bude vracet? V našem účetnictví za firmu, prosím, musím taky něco opravit ? Děkuji za pomoc.