Potvrzení o zd.příjmech - na vyžádání?

• (neregistrovaný)

27. 1. 2011 15:26

Dobrý den, zajímalo by mě, zda potvrzení o zdanitelných příjmech posíláte zaměstnancům, kteří např. během roku pracovali na DPP (bez prohlášení, ale zdaňěno zálohovou) automaticky sami nebo čekáte až si o něj zažádají? Já posílám poštou automaticky, ale kolegyně přede mnou to nedělala.Díky za reakce.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 27. 1. 2011 15:30

Kara (neregistrovaný)

Re: Potvrzení o zd.příjmech - na vyžádán
      Vydává se na vyžádání. Můžete zaslat sama od sebe a tím jim připomenout, že si musí udělat přiznání, ale není to Vaše povinnost. A to poštovné taky něco stojí.

• 27. 1. 2011 15:44

RenataH (neregistrovaný)

Já posílám sama od sebe jenom když pracovali na PP, spolu s evidenčákem. DPP pouze na vyžádání.

• 27. 1. 2011 17:23

V. (neregistrovaný)

Co se jen prostě držet zákona:
      ZDP, § 38j Povinnosti plátců daně z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků
      (3) Na žádost poplatníka je plátce daně povinen za období, za které byla vyplácena nebo zúčtována mzda, vystavit nejpozději do deseti dnů od podání žádosti doklad o souhrnných údajích uvedených ve mzdovém listě, které jsou rozhodné pro výpočet základu daně, daně, záloh a pro poskytnutí slevy na dani podle § 35ba a daňového zvýhodnění. Kopii vystaveného dokladu plátce uschová.

• 27. 1. 2011 19:33

RenataH (neregistrovaný)

Tazatelka se ptala, jak to děláme my. Pro mě je jednodušší poslat ihned s evidenčákem (ten stejně poslat musím) než koncem ledna zvedat telefony,slibovat,platit další poštovné (protože ne každý bydlí v okolí a může si pro potvrzení přijít).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).