Re: roční zúčtování + OSVČ
Jak by mohl uplatnit 2x? Vždyť kdyby podával přiznání, tak byste mu musela vystavit potvrzení o zdanitelných příjmech. Nebo to myslíte tak, že by v přiznání příjmy ze závislé činnosti vůbec neuváděl? To by se snad mohlo přihodit, kdyby někdy v roce nárazově šel na "brigádu" a pak při přiznání na to zapomněl. Vy nemáte povinnost to hlásit na FÚ, podpis žádosti o RZD je jeho odpovědnost, každopádně bych mu řekla, že pokud měl příjmy jako OSVČ, musí podat přiznání, jinak z toho může mít v budoucnu průšvih.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2011 10:06
Zcela náhodou jsem zjistila, že jeden z našich zaměstnanců na HPP je i OSVČ. Jenže on kliďánko každý rok podepíše Prohlášení, že žádá o roční zúčtování...
Co s touto situací? Mám se dál tvářit, že to nevím, protože není mou povinností každého "proklepnout", mám mu odmítnout dělat roční zúčtování? Má zaměstanvatel povinnost to hlásit FÚ - protože on mohl klidně všechny slevy uplatnit dvakrát?
Děkuji.