Re: Vyúčt. daně a příloha č. 2
Nerezident nemá na území ČR bydliště a ani se na území ČR obvykle nezdržuje (zdržuje se v kalend. roce méně než 183 dnů). Má-li osoba stálý pobyt v obou státech, bude považována za rezidenta ve státě, k němuž má užší osobní a společenské vztahy (tzv. středisko životních zájmů, např. rodiče, manželku, děti, konto v bance....)
Re: Vyúčt. daně a příloha č. 2
taky jsem tento problém řešila, nakonec jsem se na školení dozvěděla, že rezidentem může být pouze ten (co má trvalé bydliště v zahraničí) pokud vám doloží z FÚ že je rezidentem ČR (stojí to 100,- Kč) .. kdo mi to nedoloží a má trvalé bydliště mimo území ČR, automaticky ho považuji za nerezidenta
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2011 10:16
Dobrý den,
zdědila jsem mzdovou agendu,vyplňuji vyúčt. daně za r. 2010 a zarazila jsem se u přílohy č. 2 - nerezidenti. Máme zaměstnaných několik Slováků, Ukrajinců a Poláka. Všichni u nás pracují celý rok, již několik let, jeden doložil potvrzení o tom, že je občan ČR, ale trvalý pobyt má na Slovensku. Několik Slováků tu má trvalý pobyt, ale jsou občany SR. Nevím, které z nich mám uvést do přílohy. Pokud mají rodinu a trvalý pobyt v ČR, tak si myslím, že nerezidenti nejsou. Může mi někdo poradit? V přechozích vyúčtováních příloha 2 vůbec není. Moc děkuju