Re: úroky-odpočet
Takto bez přesně uvedených čísel je Vaše informace dost nepřehledná, není jasné ,kolik byly zálohy , kolik vyplacené bonusy, jakto,že sleva na dani by byla nula, když uplatnˇujete slevu na poplatníka a na manželku, na kolik dětí má daň.zvýhodnění ...
Jinak - opravy se provedou v nejbližším výpl.období ,nikdy to nesmíte řešit v ročním zúčtování.
Omlouvám se špatně jsem se vyjadříla - daň po slevě byla 0,- tj. při uplatněných úrocích byla vypočtená daň 21 630,- a při neuplatnění by byla 30 345,- když odečtu slevy tak se dostanu na 0,- daň po slevě.
Daň. zvýhodnění na 2 děti - celkem nárok 21360,-, vyplacené bonusy 13 815,- tj. doplatek na daň. bonusu 7 545,- - výsledek by byl stejný v obou případech.
Tady oprava není nutná- samozřejmě jen v databázi, ale na nic to nebude mít vliv........dle mého
A co ty slevy na děti ? Buď má jedno díte celý rok a druhé jen 10 měsíců nebo máte ještě předloňskou sazbu 890 x 24=21360 ?
Já se radši ptám :-)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2011 11:00
v roce 2010 jsem neoprávněně uplatnila zaměstnanci odpočet na úroky. Výsledek RZD byl doplatek na daň.bonusu. Jelikož uplatňoval i manželku tak celkové slevy na dani byly 49 680, a vypočtená daň s uplatněnými úroky 21 360,- a bez uplatnění by byla30 345,- - v obou případech sleva na dani by byla 0,- takže naštěstí jsem nikoho nepoškodila......
Jak postupovat u opravy a to i v případě, že by výsledek RZD nebyl totožný.