Re: OT zákoník práce - jak se postupuje?
Požadavek zpětvzetí všech lékařů je jen dalším způsobem vydírání. S právem a zákoníkem práce to nemá nic společného. Zákoník to říká jasně - se zpětvzetím výpovědi musí druhá strana souhlasit. Ovšem v tomto právním Kocourkově - nakonec nám vysvětlí "že by to bylo proti duchu zákona", jak jsme již kdysi dávno slyšeli od našich předních politiků ......A nám kontroly budou kontrolovat každou prkotinu.
V dnešní MFDnes se píše, že si ředitelé nemocnic budou pečlivě vybírat, které lékaře vezmou "zpět". Mnozí ředitelé se netají tím, že se bezbolestně zbaví neoblíbených kolegů. Mám pocit, že se celá akce pomalu obrací proti lékařům, s tím asi nepočítali. Např. ředitel liberecké nemocnice píše, že si mezi lékaři (obzvlášť gynekology) bude pečlivě vybírat.
ZP to řeší jednoznačně v § 50/5, výpověď doručenou druhému účastníku je možno odvolat pouze s jeho souhlasem- odvolání i souhlas musí být proveden písemně. Takže se skutečně může v některých případech stát, že lékař požádá o odvolání výpovědi zam-tele, ale ten z nějakých jeho důvodů souhlasit nebude a lékař bude momentálně bez práce. Třeba to někde i přispěje k
vyšší kvalitě lék. personálu. A ti,kteří budou bez práce, můžou klíďopíďo odjet do toho západního Německa.
A jste si jistý, že naši vládní představitelé "pro blaho národa" nakonec neporuší i zákoník práce a v podstatě se zjistí, že ty "hromadné" výpovědi vlastně nebyly výpověďmi, ale vlastně jen takovým ty ty ty atd. ....??? Já už bych se ani nedivila , vy ano ?
>>>>>>>Jako každý sleduji akci lékařů. Nyní je na stole
>>>>>>>požadavek, že mj. všechny vezmou zpět.
>>>>>>>Zajímá mě to profesně, při podané výpovědi
>>>>>>>zaměsnancem
>>>>>>>ho zaměstnavatel přeci nemusí vzít zpět. Všem
>>>>>>>zaměstnavatelům to přeci nemohou nařídit.
>>
>>A jste si jistý, že naši vládní představitelé "pro
>>blaho národa" nakonec neporuší i zákoník práce a v
>>podstatě se zjistí, že ty "hromadné" výpovědi vlastně
>>nebyly
>>výpověďmi, ale vlastně jen takovým ty ty ty atd.
>>....??? Já už bych se ani nedivila , vy ano ?
to snad nemyslíte vážně....
>Já jen přemýšlím, která další skupina zaměstnanců
>přejde k těmto vyděračským praktikám. Podaří se to
>jednomu.....s jídlem roste chuť.
>>>>>>>>Jako každý sleduji akci lékařů. Nyní je na stole
>>>>>>>>požadavek, že mj. všechny vezmou zpět.
>>>>>>>>Zajímá mě to profesně, při podané výpovědi
>>>>>>>>zaměsnancem
>>>>>>>>ho zaměstnavatel přeci nemusí vzít zpět. Všem
>>>>>>>>zaměstnavatelům to přeci nemohou nařídit.
>
>>>
>>>A jste si jistý, že naši vládní představitelé "pro
>>>blaho národa" nakonec neporuší i zákoník práce a v
>>>podstatě se zjistí, že ty "hromadné" výpovědi vlastně
>>>nebyly
>>>výpověďmi, ale vlastně jen takovým ty ty ty atd.
>>>....??? Já už bych se ani nedivila , vy ano ?
>
>to snad nemyslíte vážně....
Ale myslím .....protože když jsem slyšela věty typu "lékaři PODEPSALI hromadné výpovědi" , tak jsem si říkala, že přece zrovna tohle náš zákoník práce nezná. Výpověď můžete někomu dát, ale pojem "podepsat výpověď", tak pod tím si já představuju (asi blbě) to, že já jako personalista sesmolím výpověď , kterou zaměstnavatel míní dát nějakému pracovníkovi a člověk s personální pravomocí tu moji sesmolenou výpověď podepíše . Ale, přiznám se, že teď jsem docela zvědavá, jak tohle dopadne, co vymyslí.
>
>>Já jen přemýšlím, která další skupina zaměstnanců
>>přejde k těmto vyděračským praktikám. Podaří se to
>>jednomu.....s jídlem roste chuť.
>
Re: OT tak už je to tady
právnickou kancelář.
Už je to tady. Dělají to chytře, hodí to na ředitele nemocnic.
Neudělá to a .....ředitelé jsou přece odvolatelní.....
HEGER
Já kdybych byl ředitel, tak bych to pokládal za velké riziko někoho zpátky nevzít za téhle zjitřené situace. Udělal bych to bez problémů, abych běh nemocnice po 1. březnu normalizoval a nedošlo na to, čeho jsme se všichni obávali.
Re: OT tak už je to tady
Taky si myslím, že to vyburcuje další profese v této republie. Je hezké poukazovat na to, že v Německu mají lékaři stotisícovou výplatu a že ji chci taky. Ale oni tam mamjí všichni daleko vyšší platy než u nás, o tom by měli politici přemýšlet. Jak podpořit živnostníky a podnikatele, aby mohli svým zaměstnancům lépe zaplatit. Zatím to spíš vypadá na plánovanou likvidaci :-)) Uff a dost politiky:-)))
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2011 12:08
Jako každý sleduji akci lékařů. Nyní je na stole požadavek, že mj. všechny vezmou zpět.
Zajímá mě to profesně, při podané výpovědi zaměsnancem ho zaměstnavatel přeci nemusí vzít zpět. Všem zaměstnavatelům to přeci nemohou nařídit.
Jaký je váš názor na to?
Nechci tu rozpoutávat "politickou diskuzi", zajímá mě to s ohledem na ZP.