Školení BOZP, závodní lékař?

• (neregistrovaný)

28. 1. 2011 13:15

Dobrý den, prosím o radu. jsme malé s.r.o., 4 zaměstnanci. Jak často máme dělat školení o BOZP (školení řidičů)? a je velký problém, pokud nemáme žádného závodního lékaře, tzn. nemám žádné potvrzení o zdravotním stavu atd. Jen mi (kromě účetní) nosí zaměstnanci potvrzení o zdr. stavu jednou za 3 roky, když dělají "Vyhlášku 50" (elektro) - součástí přihlášky na školení je i potvrzení od lékaře. To má každá malá firmička svého závodního lékaře nebo stačí, pokud si každý z nás zajde ke svému obvoďákovi a přinese potvrzení o zdr. stavu? Poraďte prosím, jak toto vyřešit a případně jak často na kontroly chodit? Díky předem Klára K.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 1. 2011 15:17

ija (neregistrovaný)

Re: Školení BOZP, závodní lékař?
      Teď jsem to řešila - s.r.o. založeno 2005, postupně přibývá lidí, teď už přes 10... loni jsme dobře hospodařili, tak jsme si nechali vypracovat směrnice BOZP + požární + školení - stálo to cca 15 tisíc
      Podepsali jsme smlouvu s doktorkou poblíž a udělali preventivní prohlídky - 450,-/osobu... nic nás vlastně přímo nenutilo, ale v případě kontroly z Inspektorátu práce bychom měli určitě problémy. Podle zákona to mít musí asi každá, i malá firma.
      Ale podle mě je to fakt jen byrokracie, praktickej užitek žádnej...

• 28. 1. 2011 21:14

Hanka (neregistrovaný)

Re: Školení BOZP, závodní lékař?
      my máme nahlášenou kontrolu z hygieny a připravit si taky máme preventivní prohlídky, školení bezpečnosti, fasování bezp.pomůcek, sankce jsou, takže raději bych zavedla a dodržovala

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).