Dotaz Roční zúčtování důchodce

• (neregistrovaný)

28. 1. 2011 13:59

V roce 2010 jsem zaměstnala na dohodu o provedení práce na 2 měsíce důchodce. Podepsal prohlášení a protože měl malý příjem
    nesrážela jsem mu žádnou daň. Nyní mi přinesl potvrzení od jiného
    zaměstnavatele, kde nepodepsal prohlášení, s tím abychom mu provedli roční zúčtování. U druhého zaměstnavatele mu byla sražena
    zálohová daň ve výši 4250,- Kč. Mohu mu udělat roční zúčtování a následně požádat FÚ o vrácení daně ve výši 4250,- Kč. Nemám totiž v současné době žádného zaměstnance.
    děkuji za odpověď

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 1. 2011 14:22

JiřinaH. (neregistrovaný)

Re: Dotaz Roční zúčtování důchodce
      Jestliže se jedná o období, kdy by probíhala obě zaměstnání současně, i kdyby jen jediný měsíc, tak si musí podat daˇnové přiznání. Není-li tomu tak a jste jeho poslední zaměstnavatel , kterého měl v r.2010,tak mu RZ uděláte a o rozdíl požádáte FÚ.

• 28. 1. 2011 14:32

MT (neregistrovaný)

Já jsem byla první zaměstnavatel pracoval 7+8 měsích, u druhého zaměstnavatele pracoval v prosinci. Prohlášení má podepsaná u jen mne mohu tedy udělat roční zúčtování nebo musí požádat onoho posledního zaměstnavatele.

• 28. 1. 2011 14:46

JiřinaH. (neregistrovaný)

To je podstatná informace, u Vás žádat nemůže ani u něj, který byl posledním zaměstnavatelem, leda že by u něj dodatečně podepsal Prohlášení do 15.2.Jinak je POVINEN podat si přiznání k dani sám.

• 28. 1. 2011 14:53

MT (neregistrovaný)

Děkuji moc za vyčerpávající odpověď, hrozně jste mi pomohla
      Přeji hezký víkend

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).