Re: Dotaz Roční zúčtování důchodce
Jestliže se jedná o období, kdy by probíhala obě zaměstnání současně, i kdyby jen jediný měsíc, tak si musí podat daˇnové přiznání. Není-li tomu tak a jste jeho poslední zaměstnavatel , kterého měl v r.2010,tak mu RZ uděláte a o rozdíl požádáte FÚ.
Re: Dotaz Roční zúčtování důchodce
To je podstatná informace, u Vás žádat nemůže ani u něj, který byl posledním zaměstnavatelem, leda že by u něj dodatečně podepsal Prohlášení do 15.2.Jinak je POVINEN podat si přiznání k dani sám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2011 13:59
V roce 2010 jsem zaměstnala na dohodu o provedení práce na 2 měsíce důchodce. Podepsal prohlášení a protože měl malý příjem
nesrážela jsem mu žádnou daň. Nyní mi přinesl potvrzení od jiného
zaměstnavatele, kde nepodepsal prohlášení, s tím abychom mu provedli roční zúčtování. U druhého zaměstnavatele mu byla sražena
zálohová daň ve výši 4250,- Kč. Mohu mu udělat roční zúčtování a následně požádat FÚ o vrácení daně ve výši 4250,- Kč. Nemám totiž v současné době žádného zaměstnance.
děkuji za odpověď