Re: casove rozliseni faktur
uf, dekuji moc za uklidneni, nekde zde v diskusich jsem vycetla, ze to nelze, tak jsem z toho byla spatna...
jeste muzu dotaz ? uplatnili jsme si dph z faktuy, kdy dodavatel byl driv platce dph. jednatel zrusil platcovstvi a sve ucetni to nerekl. ta vystavovala dva mesice doklady s dph. my taky od nich takovy dostali. ted u nas byla a donesla vsechny doklady stejne, ale bez dph a ze si mame podat dodatecne priznani. danovy poradce nam rekl, at nic nedelame, ze mame puvodni spravny dan. dokald..., ale to teda nevim,..... ?
Re: casove rozliseni faktur
Rozhodně nedělám ze sebe chytrou jako vy, a přitom plácáte nesmysly, každá z nás se učí, v něčem jsme si jisté, v něčem tápem a to i pracovníci finančního úřadu. U jedné účetní rozhodne kontrola tak a u jiné onak. Takže každá máme jiné zkušenosti a když projdou FÚ kontrolou, tak jsem pak přesvědčená, že je to správně, nebo naopak. I když, při diskuzích tady jsem zjistila, že rozhodnutí FÚ nemusí být ždy správné. Z jiných Vašich příspěvků je vidět, že jste dost útočná, připadáte si vtipná, a přitom jste děsně protivná.
Pro tazatelku, když není z dokladu zřejmé, že je dodavatel plátcem, ověřím si to. Ale vědět, že plátcem není a uplatnit si daň, to bych si netroufla. Je to pak zbytečný problém. Jestli podáte opravné DPH, nebo budete dělat mrtvého brouka a jestli Vás daňový poradce nese za toto rozhodnutí zodpovědnost, tak se na to vykašlete. Fakt je to na vašem rozhodnutí
Re:OT pro paní AninN
Paní AninN nenapadajte druhé, a navíc pokud tedy plácám nesmysly , napište, jako odpoveď u dotazu tu správnou, tedy tam, kde jsem se mýlila. Je tu na foru dobrým zvykem, že pokud někdo udělá chybu, a zjistí to, rád ji přizná a uvede věc na správnou míru.
To je normální pro zde diskutující.
A navíc můžeme mít rozdílné názory, ale to neznamená, že máte právo mě posuzovat po stránce mých vlastností, když mě osobně neznáte.
Odporuje to pravidlům zdejší diskuze na BC.
Nebudu vám vyvracet váš názor, každý máme právo na svůj.
Na diskuzi přispívám již dlouho, takže je to na vás.
A humor a trochu zlehčení zde patří.
Re:OT pro pana Vladimíra22
Už se do mě nenavážejte, my už nejsme s paní Alen1 vepři.
Nevím ještě komu věřit, účetní problématika je dosti obsáhlá a dá se říct, že v některých oblastech dosti těžká na pochopení.
Ale tazatelka, řekla, že daňový poradce řekl.....
Já mám vlastní zkušenost s jednou daňovou poradkyní, která se tím chlubila před kamarádkami, že poradila jednomu bohatému podnikateli, který se rozváděl, a on nechtěl platit výživné, aby si pořidil staré auto, který měl hodně najeto na tachometru, přiznal ho FÚ, aby si psal na toto auto cesťáky, které průměrně činily každý měsíc 75 tis., prodlužoval rok soudní stání, prý soud chce vidět jen DP předcház. roku a tak jeho 3 děti přišly o výživné, protože vykázal nicotný zisk, platí jen minimum a to má velký roční obrat. Ďaňová poradkyně řekla soudu, že je to adekvátní. Tak pak k čemu jsou Vám znalosti, když stačí v tomto státě mít hodně peněz.
Tak teď jsem někomu konečně poradila :-)
No nic, tak do mě
Ale to nic, každý z nás má určité znalosti i zkušenosti
a tak ví, kdy si může dovolit poradit (festově) a bude si to umět obhájit. Zkušenost s DP? Alegorie sama o sobě.
Kecat dovede každý ale když napíšu požadavek že nasebe vezme zodpovědnost nejen dle zákona o DP ale i trestní
za tro co tvrdí, tak je konec diskuze. Pokud i zde tvrdím
že fakturace mezi manžely-podnikateli je možná a odkazuji na rozsudky KS a NSS, tak mě DP tvrdí že to možné není a musí se to řešit přes §23. Pokud jí řeknu že je kráva, tak se ještě urazí a další diskutující o mě tvrdí že jsem sprosťák neboť se ženám neříká že jsou krávy.
:-)
>>No nic, tak do mě
>*********************************************
>Ale to nic, každý z nás má určité znalosti i
>zkušenosti
>a tak ví, kdy si může dovolit poradit (festově) a bude
>si to umět obhájit. Zkušenost s DP? Alegorie sama o
>sobě.
>Kecat dovede každý ale když napíšu požadavek že nasebe
>vezme zodpovědnost nejen dle zákona o DP ale i
>trestní
>za tro co tvrdí, tak je konec diskuze. Pokud i zde
>tvrdím
>že fakturace mezi manžely-podnikateli je možná a
>odkazuji na rozsudky KS a NSS, tak mě DP tvrdí že to možné
>není a musí se to řešit přes §23. Pokud jí řeknu že je
>kráva, tak se ještě urazí a další diskutující o mě
>tvrdí že jsem sprosťák neboť se ženám neříká že jsou
>krávy.
Mj. Vladimíre 2 dnes jsem četla odkaz a zkrácenou verzi rozsudku Vrchního soudu v Praze Cmo 352/2008 z 29.3.2009 o odpovědnosti za zaúčtování - dost mě to zarazilo:
Právní věta: osoba provádějící na základě smlouvy pro jiného vedení účetnictví a zpracování a podání DP odpovídá za správnost účtování, tedy i za aplikaci správné sazby DPH, byť má podle smlouvy vycházet z jemu předaných podkladů.
zveřejněno obchodní právo 03/2010.Byla uplatněna škoda ve výši několika stovek tisíc.
Re:OT pro Vladimíra 2 máte to v mailu
>>>>>>Mj. Vladimíre 2 dnes jsem četla odkaz a zkrácenou
>>>>>>verzi rozsudku Vrchního soudu v Praze Cmo 352/2008 z
>>>>>>29.3.2009 o odpovědnosti za zaúčtování - dost mě to
>>>>>>zarazilo:
>>>>>>Právní věta: osoba provádějící na základě smlouvy pro
>>>>>>jiného vedení účetnictví a zpracování a podání DP
>>>>>>odpovídá za správnost účtování, tedy i za aplikaci
>>>>>>správné
>>>>>>sazby DPH, byť má podle smlouvy vycházet z jemu
>>>>>>předaných podkladů.
>>>>>>zveřejněno obchodní právo 03/2010.Byla uplatněna
>>>>>>škoda
>>>>>>ve výši několika stovek tisíc.
>>>>>******************************************
>>>>>Díky za info a budu se těšit že mě tu verzi
>>>>>přepošlete.
>>>>Je na kdpcr.org- časopisy, nakladatelství Prospektum,
>>>>Obchodní právo, ročník 2010 číslo 03 - náhrada škody
>>>******************************************
>>>Chybička se vloudila = nejsem DP 'heslo?)
>>Pak vám to pošlu mailem. Ale až zítra.
>>Pěkný večer.
>Díky. taktéž.
Včera jsem únavou usnula, jak miminko. V dnešní době, jak jsem zjistila, ač je rozsudek takový nebo makový, soudci se neřídí vlastním rozumem a zákony. Je to jen boj právníků, málokterý soudce rozhodne spravedlivě. Dneska k újmě přijdou ti, kteří mají mnohem méně, protože věří ve spravedlnost a nejsou na takový soudní boj připravený a dělat věci protizákonně. Nevyhrává soudní spor, ten, kdo má vše v pořádku,jedná čestně,ale ten kdo má hroší kůži a různými zfalšovanými doklady, "čestnými prohlášeními" a zaplacenými svědky, umí okrást toho, kdo už nic nemá. Pro právníky každý spor je výdělek, čím delší soudní jednání, tím vyšší zisky pro právníky,tak se právníci sami mezi sebou domlouvají, jak s klienty, kteří proti sobě stojí, zatočí. Jednou nechá vyhrát sebe a pak toho druhého, pak druhého o spravedlnosti tady není řeč. Záleží na tom, co právník zjistí o svém klientovi a na které straně leží peníze.
V jednom městě je rozsudek takový a v jiném městě zcela opačný.
Co se týká mě, tak vzhledem k tomu, že jednám čestně, přišla jsem v životě o spoustu věcí i o dům, který mi darovali rodiče, takže mi bylo řečeno, že kráva jsem, protože jsem pořád přesvědčená, že ta spravedlnost zafunguje. Zatím nezafungovala,můj bývalý v pohodě okrádá jiné lidi dál, ale já stále věřím, že boží mlýny melou....... a to se netýká jen bývalého, je jich tu u nás spoustu. Tak musím běžet vyvenčit pejska a děti, tak Vám přeji krásný den.
Re:OT pro paní Alen1
Paní Alen1 v poho, začla jste si, navezla jste se do mě, já Vám to vrátila, byl těžký, i když velmi úspěšný den, jsem utahaná. Nahoře je napsáno v záložce "DISKUZE", tak diskutujeme a po přečtení Vašich příspěvků také nevíte všechno, ale třeba nahodíte udičku, nebo řeknete zkušenost, a nebo diskutujete, abyste si ten svůj názor vypilovala. Účto je velmi rozsáhle a těch, kteří tady "přičuchli ke všemu" je míň, než těch, kteří jsou vděčný za jakýko-li názor. I když to třeba není úplná rada. Ale je fakt, že se mi tento způsob projevování názorů a radílků moc líbí a sem tam, mi to vytrhne trn z paty. Přeju Vám hezký zbytek večera. Všechno dobré
Re:OT pro AninN -beru smír :-)
>Paní Alen1 v poho, začla jste si, navezla jste se do
>mě, já Vám to vrátila, byl těžký, i když velmi úspěšný
>den, jsem utahaná. Nahoře je napsáno v záložce
>"DISKUZE", tak diskutujeme a po přečtení Vašich příspěvků
>také nevíte všechno, ale třeba nahodíte udičku, nebo
>řeknete zkušenost, a nebo diskutujete, abyste si ten svůj
>názor vypilovala. Účto je velmi rozsáhle a těch, kteří
>tady "přičuchli ke všemu" je míň, než těch, kteří jsou
>vděčný za jakýko-li názor. I když to třeba není úplná
>rada. Ale je fakt, že se mi tento způsob projevování
>názorů a radílků moc líbí a sem tam, mi to vytrhne trn
>z paty. Přeju Vám hezký zbytek večera. Všechno dobré
Re:OT pro Alen1- děkuji :-)))
>>Paní Alen1 v poho, začla jste si, navezla jste se do
>>mě, já Vám to vrátila, byl těžký, i když velmi
>>úspěšný
>>den, jsem utahaná. Nahoře je napsáno v záložce
>>"DISKUZE", tak diskutujeme a po přečtení Vašich
>>příspěvků
>>také nevíte všechno, ale třeba nahodíte udičku, nebo
>>řeknete zkušenost, a nebo diskutujete, abyste si ten
>>svůj
>>názor vypilovala. Účto je velmi rozsáhle a těch,
>>kteří
>>tady "přičuchli ke všemu" je míň, než těch, kteří
>>jsou
>>vděčný za jakýko-li názor. I když to třeba není úplná
>>rada. Ale je fakt, že se mi tento způsob projevování
>>názorů a radílků moc líbí a sem tam, mi to vytrhne
>>trn
>>z paty. Přeju Vám hezký zbytek večera. Všechno dobré
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2011 14:13
Prosim o radu, zacatkem ledna jsem obdrzela par faktur, ktere byly vystaveny jiz v lednu, ale nakladove i DPH byly prosinec 2010.
Ja jsem si neuvedomila moznost dohadu a faktury jsem zauctovala do dodavat. faktur roku 2010 misto pres interni dokaldy dohadem. Je to velky problem ? mam radeji prepracovat ? uz mame uzavrene dph a nerada bych tam jeste "sahala", ale jestli to vidite jako velky problem, tam vyresim..
moc dekuji za rady