Re: platba omylem
To jsem, ale to by jste museli vidět jejich jednání a jen samé sliby ohledně úhrad které nikdy nepoběhly, výsměch a aroganci. Dnes je na koni ten kdo dluží, ví že se vám kvůli určité částce nevyplatí drahý soud a upomínkama si doma topí. Ale běda jak běžný člověk něco zapomene zaplatit, to se exekuce připomene rychle.
Zaplatili Vám pozdě? Vystavte jim fakturu s úroky za pozdní platbu, započtěte s jejich druhou platbou a případný přeplatek penizalizační faktury jim pošlete zpět. Nicméně na jejich straně se stal pravděpodobně obyčejný lidský omyl a je vysoce pravděpodobný že ten kdo ten omyl způsobil má problémy. Je to na Vás.
Dobrý nápad s vyčíslením úroků z prodlení a započítáním s druhou platbou!! Jinak byste z nich úroky nedostali a takhle jsou bezmocní. Vy jste je rok financovali, museli jste si třeba peníze půjčit u banky na mnohem vyšší úrok, než jim ted naúčtujete. Ale nedarovala bych jim to jen tak...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
28. 1. 2011 17:06
Dobrý den, prosím o radu, jsem OSVČ a jedna firma mi omylem uhradila částku, tedy 2x jednu fakturu. Jsem povinná to hned poslat zpět nebo můžu čekat až se sami ozvou a třeba když se neozvou tak nevracet? je na to zákon?
Oni mi dlužili víc jak rok a ted zaplatili 2x tak nejsem celá žhavá jim to posílat zpět :-)