Druhá mateřská

• (neregistrovaný)

28. 1. 2011 18:25

dobrý den jsem na mateřské a přivydělávám si. dcera bude mít v květnu 3roky jdu na neschopenku protože jsme podruhé těhotná zajímalo by mě z čeho se mi bude počítat druhá mateřská jestli z původní práce a nebo z práce kterou jsem dělala při mateřské byla jsem tam zaměstnaná na poloviční úvazek a pak na tři čtvrtě úvazku. děkuji za radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 28. 1. 2011 20:21

inzinyrka (neregistrovaný)

Re: druhá mateřská
      Druhá mateřská se spočítá z příjmů v rozhodném období 12 kalendářních měsíců před nástupem. Pak se vypočtený průměr porovná s původním průměrem (předchozí dítě do 4 let věku) a vyplatí se Vám z výhodnějšího průměru.
      Horší to bude s nemocenskou - jestli jdete na neschopenku, první 3 týdny dostanete pouze náhradu mzdy za pracovní dny (kromě prvních 3 směn) a výše nemocenské se bude počítat z přivýdělku :-(

• 28. 1. 2011 20:42

pavla2 (neregistrovaný)

takže jestli tomu rozumím tak neschopenku budu mít z přivídělku a mateřská když je vyšší u minulého zaměstnavatele tak z toho průměru a neschopenku musím určitě nahlásit oběma zaměstnancům že???

• 5. 2. 2011 16:30

inzinyrka (neregistrovaný)

No jestli je zaměstnavatel, u něhož jste pobírala předchozí PPM, minulý, tzn. jestli u něho již nejste v prac.poměru, tak se na Vás nevztahuje ten výhodnější průměr z původní mateřské. To by muselo být uplatněno u téhož zaměstnavatele.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).