Re: Dílčí daňové přiznání.
Vloni mi zemřel táta a měl s maninkou na půl domek. Na Fú jsme zašli hned při vyřizování ostatních přepisů (elektřina,složenky apod) - ještě před vypořádáním dědictví a bez problému to připsali na maminku ale na jakém tiskopisu si nevzpomenu. Předpokládám, že za rok 2010 to bylo ještě na manžela a v r.2011 už na vás ...jen si vzpomínám, že paní říkala, že je lepší to přepsat co nejdříve - mluvila něco o tom, že než se vypořádá dědictví a není - jakoby nikdo další od doby úmrtí přihlášen - mohlo by naskočit penále? Nechci vás strašit, ale u nás na Fú ochotně paní poradila a letos už bez problémů přijde složenka na daň z nemovitosti na maminku. Ověřila jsem si to.
Re: Dílčí daňové přiznání.
Pokud nemáte jinou nemovitost, tak řádné, pokud jste již přiznání podívala na jiné nemovitosti, tak dílčí.
Dokud není k dispozici pravomocné rozhodnutí o dědictví, nemáte žádnou povinnost - viz zákon o dani z nemovistosti, par. 13a, odst.11.
http://business.center.cz/business/pravo/zakony/dan_z_nemovitosti/cast3.aspx
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 1. 2011 9:22
V roce 2O10 mi zemřel manžel. Musím podat dílčí daňové přiznání z nemovitosti (chata, pozemek), když jako plátce byl manžel uveden na přiznání? V šablonách jsem našla jen nové danové přiznání y nemovitost, ale dílčí jen starén.