Re: Jak udělat potvrzení o zdanitelných
Týká se to nás - je to bývalý zaměstnanec. Také jsem si myslela, že mu to potvrzení vydá ÚP, který mu za zaměstnavatele vyplatil část dlužné mzdy a následně to bude po zaměstnavateli vymáhat.
Ale ÚP práce poslal dopis, že to máme dle zákona vyplnit my, protože jsme jim poskytli podklady pro proplacení dlužné mzdy. V dopise ještě zmiňují, že za zaměstnavatele odvedli dlužné pojistné, ale kolik, to už také nevíme. Údajně měli poslat nějaký dopis, ale do dnes nic nepřišlo. Budu je muset kontaktovat. Setkal jste se s tím už někdo? Děkuji mockrát za všechny rady.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
29. 1. 2011 10:41
Prosím, jak mám udělat potvrzení o zd. příjmech, když zaměstnanci byla vyplacena část dlužné mzdy za r. 2009 v dubnu 2010 Úřadem práce? Zaměstnavatel (již bývalý) mu do dnes žádnou mzdu nedoplatil. Obdržel jen poměrnou část (35 tis.) od ÚP. Do potvrzení za r. 2010 bych vyplnila jen řádek 6. doplatky příjmů podle §5 zúčtovaných 2008-2009 - tedy těch 35 tis. Kč. Mám z toho nějak dopočítat pojistné a zálohu na daň? Mockrát děkuji.