Re: OBEC a cest.n. - kdo platí silniční
Teď jsem ještě jednou projížděla zákon a našla jsem, že silniční daň platí i zaměstnavatel za své zaměstnance, pokud používají svá auta a pak se platí 25,- Kč za den, ve kterém jeli svým soukromým autem. Je tohle i případ naší obce a měli bychom za ně podat přiznání?
Re: OBEC a cest.n. - kdo platí silniční
Využiji vašeho dotazu a poprosím, vy účtujete obec? Mám také dělat účto obce, lae dosud jsem účtovala jen společnosti. Mohla by jste mi napsat pár rad, kde hledat zákony, jaký je rozdíl v rozp.org. apod? Můžete i na email. Moc děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
30. 1. 2011 11:30
Dobrý den,
prosím Vás, ekonomka našeho OU mi přikázala přeúčtovat cestovní náhrady, které minulý starosta proplatil bývalému zastupitelstvu, z důvodu, že obec v roce 2010 nebyla plátcem silniční daně a celou částku (ne vysokou, asi kolem tisícovky) dává těmto zastupitelům k úhradě.
Prosím Vás o radu, myslela jsem, že silniční daň platí majitel auta, obec majitelem není, cestovné bylo proplacené pro potřeby obce, ale obce nepodniká ani nemá hospodářskou činnost. Mám pravdu já, nebo paní ekonomka?
Děkuji moc za všechny Vaše rady a názory. Míša.