Silniční daň - kropící vůz

• (neregistrovaný)

30. 1. 2011 12:40

Nevím si rady s výpočtem silniční daň 2010. V TP mám uvedeno Kropící cisterna, druh speciální.Pořízeno v 07/2010. Na FU mi bylo řečeno, že silniční daň platím pouze za ty měsíce, ve kterých bylo vozidlo použito. Nyní mi jiná pracovnice tvrdí, že musím daň hradit za každý měsíc. Já uhradila pouze zálohu za 07 a od té doby vozidlo nejezdilo. (Vozidlo použito na úklid silnice). Díky za radu-spěchá

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 30. 1. 2011 12:51

I. (neregistrovaný)

Re: Silniční daň - kropící vůz
      Nejedná se o pracovní stroj samojízdný? Co má uvedeno za zkratku v kategorii vozidla?

• 30. 1. 2011 12:58

J. (neregistrovaný)

Není to samojízdný stroj. Uvedeno v TP viz výše. Paní na FU mi v 072010 říkala dle §2 ods.1 z něčeho mi to citoval, ale v daň.zákonech jsem to nenešla. Domnívala jsem se, že je to dobře.

• 30. 1. 2011 13:10

I. (neregistrovaný)

Asi citovala zák.o silniční dani č.16/93 Sb. Pro Vás tedy bude podstatní poslední věta toho prvního odstavce. Sice je vůz nad 3,5 tuny, ale neslouží výlučně k přepravě nákladů.
      Já se ještě domnívala, zda nespadnete do odstavce druhého, kde by ten vůz vůbec nebyl předmětem daně. Takže tudy cesta nevede :-))

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).