Re: 2x exekuce na mzdu - moc prosím.
Proč v dotazu píšete, že posílá on a teď, že je mu strháváno ze mzdy? Proč výživné strháváte ze mzdy?
Re: 2x exekuce na mzdu - moc prosím.
Potom datumy předložení rozsudků (z vašich příspěvků 2 býv. manželky, v současnosti tedy potřetí ženatý) rozhodují při určení pořadí pohledávek. Při teleologickém výkladu nepočítat děti při srážkách výživného, který jsem zastával k srážkám na základě dohod, jsem byl osamocen, proto děti při výpočtu počítejte.
Aktuálně buď 442 na nepřednostní a 442 na výživné nebo 884 na výživné - podle pořadí pohledávek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 1. 2011 13:33
Zaměstnanec má čistou mzdu 10.649,- Kč. Vyživuje 1 manželku a posílá (ne exekučně, pouze zapsáno soudem, výživné na dvě děti v částkách 2000 + 1800 Kč) s těmito dětmi nežije. První exekuce je nepřednostní, dorazila asi před rokem na částku cca 500000 Kč. Nyní dorazila další přednostní exekuce - dluh a penále na zdravotním pojištění cca 20000 Kč. Prosím, mohl by mi někdo názorně v číslech dle uvedených informací napsat výpočet exekucí? Děkuji moc.