Re: Povinnost registrace k silniční dani
Podle mého názoru musíte normálně podat ŘÁDNÉ přiznání (nikoli dodatečné, neboť jste ještě žádné řádné nepodávala) a to i přes to, že vozidlo neuplatňujete v dani z příjmů. Z hlediska daně silniční je totiž důležité jen to, že vozidlo jste používala v přímé souvislosti s podnikáním. Vzhledem k tomu, že auto je na LPG, je od daně osvobozeno, nicméně i tak jste povinna podat přiznání a důvod osvobození pak uvést v kolonce 25 - Osvobození dle §3. Tam uvedete písmeno "f".
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 1. 2011 21:37
Dobrý den,
od února 2010 jsem OSVČ. Ke svému podnikání (zemědělská činnost) užívám občas naše soukromé rodinné auto, ale do daňové evidence jsem nezahrnula ani jednu nákladovou položku spojenou s provozem vozidla. I tak jsem na nule, takže nepotřebuji zvyšovat výdaje:-)
Jsem povinna i přes tento fakt se registrovat k dani a podat dodatečné DP k silniční dani za rok 2010? Mám auto s pohonem na LPG. Děkuji Vám předem za odpověď na můj laický dotaz - jsem na začátku.