Re: Daňové přiznání
Pokud nejste povinna z jiného důvodu podávat daň.přiznání (jiné příjmy, příjmy z pronájmu...),podávat DP nemusíte. Zkontrolujte si výplatní pásky a pokud jste nějakou daň zaplatila, můžete požádat (do 15.2.) bývalého zaměstnavatele o provedení ročního zúčtování.
pokud vám byla ze zaměstnání stržena zálohová daň, tak bych si přiznání určitě podala, protože můžete počítat s tím, že by se Vám sražená záloha na daň vracela - za dobu vedení na úřadu práce máte při ročním zúčtování/podání přiznání nárok na slevu na poplatníka na celý rok
Já jen doplním, že si DP nemusíte dělat sama, ale můžete požádat posledního zaměstnavatele o roční zúčtování
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 1. 2011 21:39
Dobrý večer, od 1.6. 2010 do 31.9.2010 jsem pracovala. Teď jsem vedena na úřadu práce a chci se zeptat jestli mám podávat daňové přiznání. Předem děkuji za odpověď.