Re: Odstupné
a také záleží, zda máte PP nebo DoPČ
z DoPČ nárok na odstupné nevzniká
také velmi záleží, jak máte sjednanou PS - pokud na dobu zástupu mat. dovolené p. xxx, ale ona již dávno čerpala rodič. dovolenou, pak je možné, že se změnil Váš PP na dobu neurčitou (někteří zam-telé si pletou pojmy a berou šmahem jako mat. dovolenou na veškeré volno, které žena čerpá v rámci porodu a pak následné péče o dítě)
je tedy možné, že díky neznalosti Zák. práce zam-tel Vám bude platit odstupné (a nebo se mýlím, zam-tel má dobře ošetřeno a pak skončíte, kdy se dotyčná vrátí zpět a žádné odstupné nedostanete)
Měl jsem PP od 1. 9. do 31. 6. 2008, vždy když jsem chtěl sepsat novou smlouvu tak mi řekli, že je to zbytečné, že se vždy smlouva prodlužuje sama- výplatu jsem dostával, tak jsem nic neřešil. Ve smlouvě není žádná zmínka o mateřské p. xxx.
pokud tedy nadále pracujete od 1.7.2008 a nemáte na to již žádnou smlouvu, pak je v platnosti ta stávající (od 1.9. ??? do 31.6.2008), která se tím pádem, že jste s vědomím zam-tele pracoval dále (výplatu jste dostával), změnila na dobu neurčitou, takže pokud budou chtět s Vámi PP ukončit, pak jedině zákonným způsobem (třeba nadbytečnost a pak máte nárok na 2 měs. výpovědní dobu + minim. 3 měs. odstupné)
vše najdete v Zákoníku práce
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
31. 1. 2011 23:01
Dobrý den,
jsem pedagog na soukromé škole (a ještě student VŠ)...mám nárok na odstupné pokuď pracuji u zaměstnavatele 3. rok (poloviční úvazek) a pokuď se z mateřské dovolené vrací zpět paní, místo které jsem tu byl zaměstnán?
Děkuji