Re: Podpora v nezaměstnanosti a změna PS
No na to vám nikdo neodpoví, protože je to letos nové a těžko odhadovat, jak budou jednotlivé ÚP postupovat. Obecně PP na dobu určitou končí uplynutím sjednané doby, tudíž to není ani dohoda ani výpověď ze strany zaměstnance.
Napíšete např.:
Dodatek č. 1 k pracovní smlouvě, uzavřené mezi zaměstnavatelem..... a zaměstnancem ......
Doba trvání pracovního poměru se mění z doby neurčité na dobu určitou do........
Nebo pokud máte v pracovní smlouvě čísla bodů, pod kterými máte sjednané různé věci, tak napíšete např.
Změna bodu č. ... - na dobu určitou do .......
Datum, podpisy, razítko
nechápu, co chcete řešit
pokud máte problém a chcete změnit PS, pak s touto změnou musí souhlasit i druhá strana (tedy zam-tel)
je to problém - měla jste si sjednat zkušební dobu a pak jste mohla ve zkuš. době skončit kdykoliv (nebo mohl skončit ve zkuš. době zam-tel s vámi - tedy ne v prvních dnech nemoci)
nyní, pokud se na změně PS nedohodnete a budete chtět skončit, pak musíte dát sama výpověď nebo se zkusit dohodnout se zam-telem na skončení PP (ale on s dohodou nemusí souhlasit)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 2. 2011 9:49
Dobrý den, 1.11.2010 jsem podepsala prac. smlouvu s novým zaměstnavatelem bez zkušební doby na dobu neurčitou.Pro špatné pracovní podmínky (šikana a následkem toho zhoršení zdrav.stavu po stránce psychické) jsem od 21.1. v prac.neschopnosti.Dosud jsem nepodala výpověď ani nepodepsala dohodu. Nové zaměstnání nemám.Jak bych měla ukončit prac.poměr,abych získala maxim. podporu v nezaměstnanosti?Vím,že jednou z možností je změna prac.smlouvy z doby neurčité na dobu určitou,ale jde to, když jsem zaměstnaná u nového zaměstnavatele tak krátce?Nenapadne tuto skutečnost ÚP?A poradíte mi jak se dá takto smlouva změnit?Dle jakého paragrafu?Děkuji.A.