Re: DPP a daň z příjmů
Nevím jestli vám dobře rozumím, ale firmy vystavují potvrzení o zdanitelných příjmech jenom tam, kde jste měla zálohovou daň. Tam, kde jste platila daň srážkovou, potvrzení nedostanete, protože to je daň konečná. Ta se strhává při nepodepsaném prohlášení a příjmu do 5000,- měsíčně.
Re: DPP a daň z příjmů
Ano, má to co do činění s výší částky.
Pokud nemáte podepsané Prohlášení, pak do 5.000 Kč (měsíčně) je srážena srážková daň 15%, která je konečná a pro RZD nelze použít.
Pokud byste v měsíci přesáhla příjem 5.000 Kč (stále při nepodepsaném Prohlášení), pak je automaticky sražena zálohová daň - samozřejmě bez slevy na poplatníka.
Pokud máte v jednom měsící současně u 2 (a více) zaměstnavatelů sraženu zálohovou daň, jste povinna podat daňové přiznání.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 2. 2011 10:39
Dobrý den,
četla jsem, že pokud pracuji na DPP a nemam podepsane prohlaseni poplatnika, pak nemuzu vyplacenou castku uplatnit na dani z prijmu za rok 2010. Proc mi tedy jedna firma poslala potvrzeni s nulovou castkou a jina zase s castkou, kterou jsem si vydelala? ma to co docineni s vysi castky? nebo proc je to tak?