Re: Opět účet 343 - prosííím
Zřejmě si tisknete rozvahu z PC. Zkontrolujte, zda nemáte zaveden nový AU a ten nemáte v algoritmu pro sestavení rozvahy. Doplňte a mělo by vám souhlasit HK i rozvaha.
Jinak mne nenapadá, v čem by mohl být problém.
Asi nezbývá než odškrtat položku po položce. Ještě jen pro příklad, kde jsem měla chyby já, např. na dokladu dph zaúčtováno na 343, ale doklad omylem chybně označen kódem, že nevstupuje do dph, tím pádem nebyl započten do přiznání. Nebo rozdílný datum DZP a účetního případu, kdy doklad vstoupí do přiznání v jiném měsíci, než se o něm účtuje...
Především Vámi zmiňovaná vazba nefunguje vždy. Pokud máte např. za červen daňovou povinnost a za červenec odpočet, zůstatek 343 nebude sedět na daňové přiznání posledního měsíce.
Dalším zdrojem potíží může být vydaný, ale odběratelem dosud nepotvrzený dobropis-záleží, jak o něm účtujete.
>>Opravdu už si s tím nevím rady, prosím znova
>>zkušenější.
>>Účet 343 by měl mít stejný zůstatek ke dni rozvahy
>>jako poslední známá daňová povinnost (posledního
>>měsíce
>>nebo čtvrtletí) vůči FÚ.
>>Rok 2010, kontroluji měsíc po měsíci. Až do konce
>>června mi to sedí. Červenec už ne, vyjela jsem si i
>>hlavní
>>účetní knihu účtu 343 za červenec, udělala DPH podle
>>ní a všechno sedí, ale jakmile si udělám rozvahu za
>>měsíc červenec tak už mi tam lítají tři tisíce. V
>>rozvaze
>>mám o ty 3 000 méně. Nevíte prosím Vás někdo, kde
>>jsem
>>mohla udělat chybu, já už si s tím opravdu nevím
>>rady.
>>Mockrát děkuji.
>
>Především Vámi zmiňovaná vazba nefunguje vždy. Pokud
>máte např. za červen daňovou povinnost a za červenec
>odpočet, zůstatek 343 nebude sedět na daňové přiznání
>posledního měsíce.
>Dalším zdrojem potíží může být vydaný, ale odběratelem
>dosud nepotvrzený dobropis-záleží, jak o něm účtujete.
Dobrý den,
mám úplně stejný problém. Je pravda, že se mi střídají daňové povinnosti a nároky na odpočet, ale stejně by měl konečný účet sedět nebo ne? Takhle se mi totiž do rozvahy dostalo, že máme daňovou povinnost 9 tisíc a přitom konečný zůstatek účtu 343 je nárok na odpočet 3 tisíce :(
Děkuju moc za reakci!!
Konečný zůstatek účtu 343 nemusí sedět na přiznání z posledního měsíce, ale měl by sedět na saldo posledních 2 měsíců.
Pokud tedy máte za poslední měsíc povinnost 9 tis. a za předposlední odpočet 12 tis., zůstatek je v pořádku. V opačném případu je třeba hledat chybu.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 2. 2011 11:51
Opravdu už si s tím nevím rady, prosím znova zkušenější.
Účet 343 by měl mít stejný zůstatek ke dni rozvahy jako poslední známá daňová povinnost (posledního měsíce nebo čtvrtletí) vůči FÚ.
Rok 2010, kontroluji měsíc po měsíci. Až do konce června mi to sedí. Červenec už ne, vyjela jsem si i hlavní účetní knihu účtu 343 za červenec, udělala DPH podle ní a všechno sedí, ale jakmile si udělám rozvahu za měsíc červenec tak už mi tam lítají tři tisíce. V rozvaze mám o ty 3 000 méně. Nevíte prosím Vás někdo, kde jsem mohla udělat chybu, já už si s tím opravdu nevím rady.
Mockrát děkuji.