Re: Vyúčtování daně - rozhodnutí PROSÍM
A zkoušela jste přečíst si pokyny k vyúčtování? Do sl. 3 zadáváte č.j. rozhodnutí, kterým Vám byla v průběhu roku předepsána dlužná daň. To že Vám FÚ převedl přeplatek z jedné daně na druhou přece není předepsání dlužné daně. Do sl.3 byste uvedla částku v případě, že by byl u Vás FÚ v průběhu roku 2010 na kontrole a zjistil, že jste za některý měsíc neodvedla zálohu. Pak by Vám tuto zálohu předepsal pl. výměrem a ten byste uvedla do sl. 3 aby se Vám částka nepředepsala 2x. jednou z vyúčtování a jednou z pl. výměru.
Do sl.1 uvedete 383,-, sl.5 967,- , sl.8 967,- sl.9 -584,-
Do části II na str.3 pak na ř. 5 uvedete částku 584,- a mělo by to vyjít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 2. 2011 14:19
Prosím o radu:
Ve yúčtování daně z příjmu ze závislé činnosti mám uvedeno v určitém měsíci:
sl.1 Na zálohách na daň mělo být sraženo mám 383,- Kč
sl.3 Rozhodnutí mám -284,- Kč
sl.5 Daň.bonus 967,- Kč
sl.8 Částky upravující = 967,- Kč
sl.9 Vyúčtovaná částka -300,- Kč.
Od FÚ mám rozhodnutí, že přeplatek na dani z příjmu FO ze záv.činnosti ve výši 584,- Kč se vrací v částce 300,- Kč a převádí sse na nedoplatek daně z příjmu PO ve výši 284,- Kč.
Prosím o pomoc, kde mám částku 284,- Kč uvést, možná ještě někde ve II.části Vyúčtování daně z přímu ze závislé činnosti, protože právě ta II.část Vyúčtování mi nesedí o 284,- Kč. Uvedla jsem ji jen ve sl.3 - rozhodnutí.
Děkuji.