Re: přehledy ČSSZ a ZP,zaměstnanec a OSV
Děkuji Vám.Podnikám od roku 2009 jedná se mi o to že moje příjmy z SVČ převyšují příjmy ze zaměstnání ,ale v některých měsících ne.Potřebuji konkrétní odpověď zda mohu bez ohledu na fakt kolik jsem si vydělala jako zaměstnannec a kolik jako OSVČ uvést 12 m+síců vedlejších nebo jak to rozdělit kdy hlavní a vedlejší a podle čeho zákon jsem četla nejsem z toho chytrá.Moc díky
Re: přehledy ČSSZ a ZP,zaměstnanec a OSV
Jako zaměstnaná budete OSVČ vedlejší bez ohledu na to,
kolik si v zaměstnání vyděláte,můžete mít i méně. ( podmínka minim.mzdy x 12 za rok byla již od 2009 zrušena). Pokud ale
v podnikání docílíte hranice pro účast SP ( v r.2010 56901, pro rok 2011 je to 59374) budete OSVČ hlavní .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
1. 2. 2011 14:26
Dobrý den prosím, kdo se orientujete už jsem něco přečetla,ale pořád tápu.Jsem zaměstnaná od 01 do 06 jsem pobírala mzdu cca 19000,- v měsíci 07 jen náhradu a od poloviny měsíce 07 jsem byla v neschopnosti do konce roku 2010.Zároveň vlastním ŽL podle čeho zjistím jaký měsíc pro mě vyla SVČ hlavní a vedlejší - příjmy v měsících 01-12 ze SVČ byly někdy plusové někdy mínusové jinak jsem v daňové ztrátě z SVČ.Prosím o vysvětlení jak to mám uvést do přehledů kdy jsem vykonávala SVČ jako hlavní a kdy jako vedlejší.Moc děkuji všem