Re: Starobní důchod - výpočet
Nevíte někdo, jestli už je alespoň nějaký návrh, jak se budou počítat důchody po 1.10.2011? Např. odkaz na nějaký parlamentní tisk? Máme dva zaměstnance, kteří se budou rozhodovat, jestli jít do předčasného důchodu do konce září 2011, nebo to nechat na řádný termín -1/2012, resp. 4/2012. Oba mají příjmy mírně pod průměr (poslední roky, dříve méně).
Re: Starobní důchod - výpočet
Souhlasím, navíc jsem nedávno zjistila ještě jednu zajímavost - ten kdo je část roku na ÚP na podpoře má vyšší důchod, než člověk, který chodí do práce a má podprůměrný (a možná i průměrný) výdělek! Nevěřila jsem tomu, dokud jsem si to neověřila na kalkulačce na webu MPSV. Tak s výpočtem zatočí vyloučené doby za dobu evidence. A to chtěl jeden z těch našich budoucích důchodců - termín 4/2012 jít v 1/2012 do předčasného důchodu. Tak jsem ho hned přesvědčila, ať to nedělá, i kdyby měl být za pár korun na ÚP (má nemocnou ženu, o kterou se musí starat, ne že by se mu nechtělo dělat).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 2. 2011 13:21
Hledám v Abecedě mzdové účetní a asi blbě - z jak dlouhého období je vypočítáván starobní důchod? Je to 30 let nebo méně?
Kde prosím najdu v zákoně - prosím ty, kteří vládnou pafagrafy.
Děkuji.