Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
2. 2. 2011 16:41
Dobrý den, prosím o radu zda mohu být uvedena jako spolupracují osoba u manžela i u syna. Jsem OSVČ, ŽL mám vystavený na vedení účetnictví. Od jisté doby mám příjmy ze své živnosti minimální, manžel má příjmy z živnosti, syn bez ŽL podle §7 odst. 2 písm.a) autorské honoráře. Na všech tiskopisech (DPFO, Přehledy SSZ, ZP) je pro uvedení s kým je spolupráce vykonávána je pouze jeden řádek. Z toho mi vyplývá, že mohu vykonávat spolupráci pouze s jednou osobou.
Ještě jeden dotaz, pročítala jsem zde diskuzi ohledně spolupracují osoby. Měla jsem zato, že pokud jsem vedená jako OSVČ, platím zálohy na ZP,SP a podávám přiznání, nemusim nikde hlásit, že budu mít příjmy i ze spolupráce. Prostě to jen uvedu při podání přiznání a přehledů. Z některých přispěvků zde se mi zdá, že tomu tak není. Děkuji za odpověď.