Správný účetní rok

• (neregistrovaný)

2. 2. 2011 21:41

Vážené/í účetní,
    mám dotaz, se kterým si nevím moc rady.
    Zpracovávám účetnictví stomatoložce, která každý měsíc posílá faktury na zdravotní pojišťovny. Moje otázka zní, do kterého roku mám správně zaevidovat vystavené faktury za prosinec, přičemže datum vystavení je 3.1.2011. Obsahově patří do 2010, ale vystavené jsou v 2011. Zadala jsem je do účetnictví roku 2010, ale nejsem si vůbec jistá, jestli je to správně. Nebo jsou obě možnosti dobře?
    Děkuji za každou radu.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 3. 2. 2011 8:00

Maxx (neregistrovaný)

Re: Správný účetní rok
      Pokud vede DE, tak to nemá na nic vliv (pomíjím tabulku o stavu pohledávek na daňovém přiznání).
      Já jim to dávám do pohledávek 2010, ručně přepíšu datum. Týká se to roku 2010. Úhrada je v 2011, do příjmů to jde v 2011.

• 3. 2. 2011 8:49

Wonderwall (neregistrovaný)

Jak to myslíte, že ručně přepíšete datum? Já to tedy nechám v roce 2010 a v daňovém přiznání v tabulce o stavu pohledávek se tím pádem nebudu o těchto pohledávkách zmiňovat, nebo je tam mám započítat?
      Děkuji

• 3. 2. 2011 9:07

Maxx (neregistrovaný)

Na faktuře jim vyjíždí datum vystavení a datum odeslání. Přepisuju datum vystavení na 31.12.2010. Do tabulky na daňovém přiznání to patří, jsou to neuhrazené pohledávky k 31.12.2010

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).