Re: Zrušení životního pojištění v 62 let
Ano 60 měsíců bylo také splněno, nebyla jsem si zcela jistá tím, že ukončil předčasně (pojišťovna mu dala upozornění, že bude muset dodaňovat - ale to dávají asi všem, bez ohledu nato, jestli se to na ně vztahuje nebo ne). Děkuji za odpovědi!
Re: Prosím, kdo ví přesně?
Odpočet na 2010 mu můžete dát.
S radou ohledně dodanění za rok 2011 bych byla opatrná. Existuje řada výkladových nejasností, to není vaše povinnost.
Nicméně v §6 ZDP
--
a to i při sjednání dřívějšího plnění v případě vzniku nároku na starobní důchod,
----------
Záleží na tom, jak to má ve smlouvě ŽP.
Obvykle pojišťovny v případě, že doloží důchodový výměr , mohou sjednat i dřívější výplatu a ukončit pojistku.
Ale opravdu záleží na podmínkách smlouvy o ŽP.
Re: Zrušení životního pojištění v 62 let
§15 odst.6 - ...výplata poj.plnění sjednána až po 60 měsících od
uzavření smlouvy a současně NEJDŘIVE v kal.roce, v jehož průběhu dosáhne popl. věku 60 let.
TAk nevím, co řešíme, psala jsem, že snad splnil snad obě podmínky. Zeptám se tedy znova - splnil podmínku 60 měsíců pojištění ? Pokud ano, tak se u něj nejedná o dodanění za předčasný výběr, 60 už mu bylo.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2011 7:08
Zaměstnanec šel do předčasného důchodu v prosinci 2010. Teď žádá o roční zúčtování a sdělil mi, že teď , v únoru 2011, předčasně ukončil životní pojištění, na které si uplatňoval odpočty z daně. Je mu 62 let. Myslím si dobře, že:
1. mu můžu mu dát odpočet za rok 2010
2. on nemusí dodaňovat, protože je mu víc než 60 let?