Re: prohlášení poplatníka
V I. části se vyplní, na jaké období je uplatňováno a co je uplatňováno (studentská sleva, děti apod.). II. část se vztahuje k té I. části a v ní se podepisuje právě to, co je vyplněno v I. části - a podepisuje se vždy na konkrétní rok do 15.2. tohoto konkrétního roku. Např. v I. části uvedete,že uplatňujete slevy a zvýhodnění na rok 2011, v druhé části je pak na zdaňovací období 2011 podepsáno do 15.2.2011. Pouze při novém nástupu do zaměstnání je to jiné - to se má podepsat do 30ti dnů od nástupu, pokud to má platit již pro měsíc, ve kterém nastoupil.
III. část slouží k požádání o provedení ročního zúčtování - tu vyplňuje jen ten, kdo o ně žádá. Vyplní, o jaké slevy a odpočty žádá a dole na zadní straně, v kolonce "potvrzuji pravdivost a úplnost údajů" se vpíše rok, za který žádá udělat to RZD, datum do 15.2. následujícího roku a podpis. Např. teď se žádá o zúčtování za rok 2010, datum podpisu žádosti musí být nejpozději 15.2. 2011.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2011 10:05
Nějak jsem se dotoho zamotala, v I. vyplňuji roky kdy se uplatňuje sleva na poplatníka a jen datum podepsání, to má být podepsáno do kdy??
a v III je žádost o provedení zučtovávní to má být do kdy podepsáno do 31.1.?? a všechny nezdanitelné části vypíši na poslední stránce?? Je to tak?? Nějak mi tu totiž nesedí ty datumy, předělávám to minulé účetní.
sleva na poplatníka se podepisuje na začátku roku?? a nezdanitelné části na konci ne?? Jsem z toho jelen.