Re: exekuce
Neplatná od počátku - dlužníkovi nevzniká povinnost úhrady nákladů spojených s touto exekucí. S dlužníkem nemáte jiný než pracovněprávní vztah, k tématu se na vás vztahuje §151 až §155 ZP. Exekuce náhrad mzdy je sice možná (§299 OSŘ), ale nikoli ve vašem případě (§277 odst.2 OSŘ). Nejde mi zkopírovat komentář k §299 OSŘ, ale doporučte ho k přečtení vydavateli papíru, který třímáte v ruce.
Re: exekuce
Jéžiš, narazil jsem na článek, kde se tvrdí opak - údajně lze postihnout exekucí jiných pohledávek dle §312 a násl OSŘ. Článek je bez podrobností a pokud by byl pravdivý, měl by se tomu věnovat ombudsman tak jako u soc. dávek, které byly donedávna postihovány "drastickou" exekucí jiných pohledávek.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2011 11:23
Došla mi exekuce na zaměstnance , kde je citované, že přikazují srážet z jiné peněžité pohledávky - náhrady výdajů při pracovních cestách. Z jakých částek mám srážet? Z diet, nebo taky z náhrad (opotřebení + sazba za PHM)? Je to vůbec zákonné?