Ještě doplnění- úředníci ÚP
Ještě doplním, již jsem to slyšela od potencionálních DPP- ( na zástup) asi 3x ... od nového roku.....proto se znova ptám....vždyť to mají i na svých stránkách....
http://portal.mpsv.cz/sz/obcane/pravpov_uch
Jaké máte s úředníky zkušenosti vy?
Já tam snad zavolám....
Re: Ještě doplnění- úředníci ÚP
Kdo se stihl zaregistrovat na UP do 31.12.2010, tak si může přivydělat 4000,-, ověšem ten kdo se zaregistroval 1.1.2011 !!!!!!
tak pozor - už si nemůže přivydělat ani korunu - v tomhle je ta změna
školení mzdových účetních a ono je to tak i v tom zákoně
ale houby,to jste špatně poslouchala - přivydělat si může, ale po tu dobu, co si bude přivydělávat, nebude pobírat podporu.
Pro tazatelku - zřejmě paní referentka na ÚP také špatně poslouchala na školení - je to přesně tak,jak píšete.
Prosím vás, neplácejte hlouposti a přečtěte si zákon 347/2010, vč. přechodných ustanovení.
3. Ustanovení § 44 odst. 3 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění účinném ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona, se vztahuje jen na podporu v nezaměstnanosti, o niž uchazeč o zaměstnání požádal po dni nabytí účinnosti tohoto zákona.
No já právě to pochopila tak:
1) registrace před 2011 - výdělek do 4000 ať bere podporu nebo ne
2) registrace v 2011
a) dostává podporu - v měsíci kdy je výdělek 1-4000 podporu nedostane, a doba vyplácení se posune( celkem 5,8,11 měs. dle věku)
b) nedostává podporu ( nevznikl nárok), může být registrován za pod. výdělek max. 4000,-
3) pokud si vydělá víc než 4000 je vyřazen- zpětně, může se znova zaregistrovat
4) pokud má nárok na odstupné ( ne jestli ho dostal), tak se mu o tu dobu ( odstupného) posune výplata podpory- ( nepřijde o peníze- jen je dostane později)
Pochopila jsem správně....?
Ty jo čím víc toho čtu....zamotávám se víc...
Prosím vy jste byla teď na školení? ( 2011)
Re: Přivýdělek- nezaměstnaný na ÚP
Paní Renata se trochu plete -dnes jsem byl na školení
a bylo nám řečeno co uvádí p. Iva a máme k tomu taky metodické pokyny abychom vědeli, jak si máme který zákon vysvětlit a pochopit, ještě jsme byli upozornění, že firma která bude vyplácet přivýdělek pracovníkovi, který se zaregistroval na UP až v r. 2011, tak bude z toho mít postihy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ale pokud si zavoláte na UP a řeknete, že pracovník se zaregistroval až v r. 2011, tak Vám určitě potvrdí, že si nemůže nic přivydělat, tím chtějí naši zákonodárci něčeho docílit??!!!a budou chodit kontroly po pracovištích a zjišťovat, zda tam dělá někdo kdo je veden na UP až v r. 2011 !!!!!!!!!!!!!!
je přece dost úředníků - tak co by dělali!!!!!!!!!!!!!!jiného
Nic si nepletu. Tak se do těch svých pokynů podívejte, zda se tam jedná jenom o evidenci uchazečů zaregistrovaných v r.2011 nebo zda je důležité,zda má nárok na podporu nebo ne. Jednak se tazatelka ptá na paní,která je zzaevidována už 3
roky, tedy bez nárok na podporu. A jednak je důležité to,zda je nárok na podporu nebo není (pro ty zaevidované až od 2011)
http://www.cssz.cz/cz/casopis-narodni-pojisteni/archiv-vydanych-cisel/clanky/zmeny-v-podpore-v-nezamestnanosti.htm
http://portal.mpsv.cz/sz/local/hb_info/aktuality/ROZHOVOR__PRO__HAVLICKOBRODSKY__DENIK.PDF
http://www.olomouc.eu/phprs/view.php?cisloclanku=2010122201
>>>>>Paní Renata se trochu plete -dnes jsem byl na školení
>>>>>a bylo nám řečeno co uvádí p. Iva a máme k tomu taky
>>>>>metodické pokyny abychom vědeli, jak si máme který
>>>>>zákon vysvětlit a pochopit, ještě jsme byli
>>>>>upozornění,
>>>>>že firma která bude vyplácet přivýdělek pracovníkovi,
>>>>>který se zaregistroval na UP až v r. 2011, tak bude z
>>>>>toho mít postihy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
>>>>>ale pokud si zavoláte na UP a řeknete, že pracovník
>>>>>se
>>>>>zaregistroval až v r. 2011, tak Vám určitě potvrdí,
>>>>>že
>>>>>si nemůže nic přivydělat, tím chtějí naši zákonodárci
>>>>>něčeho docílit??!!!a budou chodit kontroly po
>>>>>pracovištích a zjišťovat, zda tam dělá někdo kdo je
>>>>>veden na
>>>>>UP až v r. 2011 !!!!!!!!!!!!!!
>>>>>je přece dost úředníků - tak co by
>>>>>dělali!!!!!!!!!!!!!!jiného
>
>http://www.cssz.cz/cz/casopis-narodni-pojisteni/archiv-vydanych-cisel/clanky/zmeny-v-podpore-v-nezamestnanosti.htm
>
>http://portal.mpsv.cz/sz/local/hb_info/aktuality/ROZHOVOR__PRO__HAVLICKOBRODSKY__DENIK.PDF
>
>http://www.olomouc.eu/phprs/view.php?cisloclanku=2010122201
>
To jsem si přesně ¨nastudovala...ale co to tedy má znamenat, že na školeních a na ÚP, dávají takovéto informace....obzvlášť těm uchazečům, mají si válet radši doma šunky, a ještě hrozí zaměstnavatelům.
Taky se mi stalo, měla jsem pracovníka- loni- DPP do dotazníku uvedl evidenci na ÚP, byl ode mě poučen, že musí nahlásit, což pravděpodobně neučinil, protože jsem nepotvrzovala žádný výdělek, za celé 3 měs. A nás by za to měli popotahovat a sankcionovat ( zaměstnavatele)....no kde to jsme...
Takže z druhé strany, buď zaměstnavatel takového "brigádníka" nevezme, a nebo začnou vymýšlet, "jak to udělat" aby nebyl problém.
Já jsem minulý týden volala na náš ÚP, a paní mi řekla toto:
Na ÚP regist. do 31.12.2010 - může si přivydělat jako dřív.
Registr. od 1.1.20110 - může si přivydělat, ale pokud pobírá podporu, pozastaví mu pobírání podpory po dobu přivýdělku (takže registrace asi zůstane, nebude vyřazený). Samozřejmě musí přivýdělek nahlásit - u nás řešíme většinou telefonem a faxem pošlu dohodu. (pokud pobírá podporu, tak asi bude muset tam osobně, ještě takový případ nemáme). Než budeme chtít přijmout někoho, kdo je na ÚP až od letoška, tak tam stejně raději asi zavolám.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
3. 2. 2011 17:11
Dobrý den,
prosím ještě o vysvětlení, již to tu proběhlo několikrát, ale asi jsem se zamotala...a už nevím jak to teda je. Několikrát jsem to již pročítala....
Paní registrována na ÚP již 3 roky. Chtěla by si u nás přivydělat na DPP- zástup za nemoc.
Podporu nebere....úřednice jí řekla, že si přivydělat nemůže ani Ň.
Za celou dobu jí nic ani nenabídly, jen se chodí podepisovat. Tak se naštvala a řekla, že se snad odhlásí a bude si ZP platit sama. Takhle by nemohla ani u nás dělat. ten týden...
Myslela jsem:
1) nezaměstnaný registrovaný před rokem 2011, ať bere podporu či ne ....může si přivydělat kolik chce ( max 4000,- HM).
2) nezaměstnaný registrovaný v roce 2011 si může vydělat do max 4000,-. Pokud bere podporu tak v měsíci kdy má výdělek 1 - 4000,-
bude dál registrovaný, ale za ten měsíc nedostane podporu.
Nebo jsem to špatně pochopila? A nebo mají zmatek na ÚP ?
Samozřejmě že musí nahlásit ten den kdy začne práce, že pracuje.
vysvětlíte?
Dík Monika