Re: Na kolik dní dovolené mám nárok?
Takže za rok 2010 se vám z důvodu čerpání RD bude nárok krátit o 5/12, takže nárok bude na 11,5 dne.
Rok 2011 - záleží jestli již pracujete nebo budete ve výpovědní době pracovat. Za každých 21 odpracovaných dní by náležela 1/12 celoročního nároku, nebo pokud byste odpracovala víc jak 60 dní, tak by náležela poměrná část dovolené, ale to byste musela upřesnit.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 2. 2011 8:05
Dobrý den,
mohla bych poprosit nějakou mzdovou účetní, zda by byla tak hodná a napsala mi na kolik dní dovolené mám nárok?
Loni jsem pokračovala v mateřské dovolené z roku 2009 až do 28.3.2010 a poté byla na rodičovské dovolené. Nyní bych chtěla dát ke konci března v práci výpověď a proto by mě zajímalo na kolik dní mám nárok za rok 2010 a zvlášť za rok 2011. Bohužel jsem nevyužila čerpání dovolené bezprostředně po ukončení mateřské dovolené, tudíž se mi dovolená asi zkrátí, že? Roční výměru máme dle smlouvy 20 dní.
Děkuji