Re: Vyúčtování daně ze ZČ zaměstnanci
Pokud předkládá poprvé, musíte vyžadovat k pojištění smlouvu ev.pojistku. U úvěru rovněž - úvěrovou smlouvu, ev. výpis z katastru nemovitostí z listu vlastnictví (nebo doklad podle toho o jakou bytovou potřebu se jedná). Musíte si ověřit, zda jsou podmínky nároku splněny a kopie smluv s jeho souhlasem založit pro kontrolní účely.
Mnohokrát děkuji za cenné rady. A když jsem přebrala účetnictví a předchozí účetní zaměstnancům vyrovnání dělala, ale ve složkách jsem nenašla žádné kopie smluv ? Mám je dodatečně požadovat ?
Děkuji.
Já bych je o doklady požádala. Stejně je musíte mít i na příště a
kdyby podávali DP, tak stejně musí doložit to samé pro FÚ.
Kdo nedonese, uděláte bez přihlédnutí k nedoloženým dokladům. Kdo bude chtít odpočty, tak si může DP podat na FÚ sám i po RZ u Vás. Uvidíte, jak rychle to přinesou.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 2. 2011 11:29
Prosím o radu zkušené mzdové účetní.
Zaměstnanec žádá o provedení ročního zúčtování záloh na daň, přikládá potvrzení o životním pojištění ,potvrzení z hypotéky o zaplac.úrocích z úvěru atd.,která obdržel za r.2010.
Stačí mi tato povrzení pro provedení výpočtu ( i pro případnou kontrolu z FÚ ) nebo musím požadovat na zaměstnanci ofocenou smlouvu a tu si založit ve firmě ?
Děkuji.