Re: Vyúčtování daně ze ZČ
Jestli jste tedy neodvedli 20.000,- za leden ,co jste měli odvést
(sl.1) a co jste vyúčtovali (sl.9), tak nemůžete 20.000,- uvést do sl.11, že bylo odvedeno.
Jestli jste odvedli v lednu 8000,- za prosinec 2009, uvedete tuto částku do sl.7 a zahrnete ji do sl. 11.Částka 8000,- bude rovněž v Příloze , jestli se jedná o opravu.
My si pořád asi špatně rozumíme :-), ale už asi vím. V lednu jsme za leden nic odvést nemohli, protože mzdy za leden jsme dělali až v únoru atd. Takže v lednu jsme odvedli mzdy dělané za prosinec, ale podle toho, co píšete se do toho vyúčtování píše částka za leden. Takže by mně to mělo vyjít vlastně stejně jako sl 09. Ještě se zeptám, nikde se neuvádí, kdy tyto odvody byli provedeny? Mi jsme odvedli jedny zálohy až po půl roce dohromady, protože na ně dřív nebylo.
U Vyúčtování zál.daní se do ledna píše to, co bylo sraženo
ve výplatách za leden ( oproti Vyúčtování srážkových daní, kdy do prvního sloupečku přijde daň sražená v lednu za prosinec), ale to si myslím, že víte, jen se Vám to už plete.
Ano, píšete to, co bylo ve sl.9 , pokud v dalších sl. nemáte nic.
Už se neuvádí datum, kdy bylo odvedeno, napíšete jen částku.
Takže když odvedete pozdě, jak píšete, napíšete to do do sl. 11 v tom měsíci, kdy jste to odvedli. Zato ve sl.11 v době,kdy mělo být odvedeno, nebude tato záloha zahrnuta.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 2. 2011 11:54
sloupec 11, prosím o radu! Bylo skutečně odvedeno za uvedené zdaňovací období, tím se myslí rok, takže v prosinci bude 0? To se odvedlo až v r.2011 a naopak v lednu 2010 jsme odvedli i za prosinec 2009. Nějak se mi to plete celý dohromady.