Propustka k lékaři na dva dny

• (neregistrovaný)

4. 2. 2011 12:52

Dobrý den, mám takový problém. Zaměstnanec donesl propustku k lékaři na dva dny. Je zde pouze razítko nemocnice, pravděpodobně zde byl na nějakém zákroku týkajícího se střev. Ke mně už se propustka dostala s docházkou od jeho vedoucího. V případě, že byl oba dny v nemocnici, nebo jeden den v nemocnici a jeden den doma nařízený klid, má nárok na dva dny placených překážek? Nezdá se mi to. Nařízení vlády znám, doba nezbytně nutná je však široký pojem...to by pak v té nemocnici mohl být kvůli zákroku i týden.... Děkuji za rady.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 2. 2011 13:30

ZuzkaS (neregistrovaný)

Re: Propustka k lékaři na dva dny
      Pokud by měl mít omluvené a placené oba dva dny, vyžadovala bych dvě propustky, tedy na každý den jednu. Nebo vystavenou pracovní neschopnost. Přesně jak říkáte, nezbytně nutná doba. Záleží tedy na Vás, jak mu vyjdete vstříc a co vše k tomu budete potřebovat doložit. Můžete si také od lékaře nechat napsat zprávu, že doba ošetření trvala jeden den celkem např. 6h a druhý den celkem 7h,v tom případě by se nestihl dostavit do zaměstnání a placené bych dala oba dva dny. Na základě jedné propustky bych však proplatila pouze jeden den.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).