Re: Přefakturace s cizím DPH
z přefakturace bych normálně odvedla dph, pokud bych zboží či službu prodala dál v ČR v případě, že mi jako plátci vystavili fakturu s dph, ač měli bez dph a já měla provést samovyměření.
Pokud by se jednalo např o ubytování v EU , pak se místo plnění nemění, je stále v EU a přefakturace je bez daně
Re: Přefakturace s cizím DPH
Prosím, dostali jsme fakturu ze Slovenska na : /vedení skladové evidence/ na Slovensku. Tato faktura je včetně slovenské DPH.
Já zaúčtuji celkovou částku do nákladu s tím, že nebudu žádat o vrácení DPH na Slovenskui.
Následně naše firma tuto fakturu ve stejné výši přefakturuje rakouskému odběrateli. Já vystavuji fakturu bez DPH.
Postupuji správně.
Děkuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
4. 2. 2011 14:10
Dobrý den, mám dotaz pokud mám fakturu za zboží nebo služby s dph nějakého státu EU, dávám to celé do nákladů včetně této dph a do daňového přiznání vůbec, ale co dál, když to přefakturovávám českému plátci ve stejné výši? S českým DPH nebo ne? Děkuji moc za odpověď.