Opravné DPH

• (neregistrovaný)

4. 2. 2011 16:31

Co je pravdy na tom , že od letošního roku nepůjde udělat opravné, nebo dodatečné DPH. Děkuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 2. 2011 18:32

IrenaN (neregistrovaný)

Re: Opravné DPH
      letos už budete dělat opravné řádné DPH a dále dodatečné DPH řádné nebo dodatečné opravné DPH...

• 5. 2. 2011 11:16

Vlad

Dotaz zněl asi trochu jinak. Podle nového DŘ §141/2:
      "Daňový subjekt je oprávněn ve lhůtě podle odstavce 1 podat dodatečné daňové přiznání nebo dodatečné vyúčtování na daň nižší, než je poslední známá daň, jestliže vyšly najevo nové skutečnosti nebo důkazy, které nasvědčují tomu, že daň byla stanovena v nesprávné výši."

Problém je ve formulaci "nové skutečnosti nebo důkazy". Když účetní udělá chybu a vydanou fakturu zaúčtuje dvakrát, je to nová skutečnost nebo ne? Zřejmě ne, jen to někomu uniklo. Až praxe ukáže, co budou berňáky tolerovat.

• 5. 2. 2011 17:34

K,. (neregistrovaný)

Mohu se přidat na konzultaci?
      Právě jsem si zjistila, že v prosinci 2010 jsem zaúčtovala přijatý dobropis jako přijatou fakturu a tím pádem jsem měla zaplatit o 200 Kč víc DPH. Jak mám postupovat, když to je za prosine. mám udělat dodatečné přiznání, tak jak to bylo běžné do konce roku?
      Děkuji moc za případné rady, nějak se nemohu s novým DŘ skamarádit.

• 5. 2. 2011 20:14

Jana N. (neregistrovaný)

Přijatý doborpis,= snížení odpočtu, tedy odvod. udělala bych dodatečné za prosinec a doplatila

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).