Prohlášení k dani

• (neregistrovaný)

5. 2. 2011 10:22

Dobrý den, prosím Vás mám takový dotaz, mohu mít podepsaných víc prohlášení k dani pro poplatníka ze závislé činnosti? Ten růžový papír u zaměstnavatele. Pracuji u jednoho zaměstnavatele na hlavní prcovní poměr, ale jen na zkrácený úvazek a teď možná budu mít možnost ještě nastoupit na DPČ k jinému zaměstnavateli, chci se zeptat mohu tam také podepsat Prohlášení k dani, když tam uvedu, že neuplatňuji odpočet na poplatníka? Ptám se proto, protože tam budu mít příjmy v rozmezí od 3000 Kč do 6000Kč měsíčně, a proto nechci platit srážkovou daň a chtěla bych si pak na konci roku udělat roční zúčtování, aby mi daň vrátili. Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 5. 2. 2011 10:57

xJ (neregistrovaný)

Re: Prohlášení k dani
      Nemůžete mít podepsané prohlášení současně u více zaměstnavatelů. Jediná možnost je, že zrušíte podpis u svého nynějšího zaměstnavatele, tam bude daň zálohová automaticky (předpokládám, že tam máte příjem větší než 5.000,-) a podepíšete u zaměstnavatele na DPČ, tím i tam budete mít zálohovou daň. Budete mít sice povinnost podávat daňové přiznání, ale zase se vám tam dostanou příjmy od obou zaměstnavatelů.

• 5. 2. 2011 11:18

Blanka1 (neregistrovaný)

Naštěstí tam mám větší jak 5000,-- Kč, tak to tak udělám, děkuji moc za radu. Já si to myslela, ale pak mě zmátlo to, že si tam může člověk vybrat jestli chce odpočet na poplatníka nebo ne.

• 5. 2. 2011 11:54

xJ (neregistrovaný)

To je sice pravda, že můžete podepsat a současně neuplatňovat slevu, ale nemůžete mít podpesáno u obou najednou na stejné období.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).