Sleva na poplatníka

• (neregistrovaný)

6. 2. 2011 10:20

Dobrý den! Potřebovala bych poradit... V květnu 2010 se mi stal pracovní úraz. Po zbytek roku jsem pobírala nemocenskou. Nyní si bud dělat přiznání za rok 2010 sama - mám nárok na vrácení slevy na poplatníka za každý měsíc pracovní neschopnosti, tedy od června?? A co bych měla do DP doložit jako doklad o prac. neschopnosti? Děkuji za odpověď!

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 2. 2011 10:31

xJ (neregistrovaný)

Re: sleva na poplatníka
      Sleva na poplatníka bude v DP za celý rok a přiložíte jenom potvrzení o zdanitelných příjmech vystavené zaměstnavatelem. Pokud byla vyplacena náhrada ušlého vydělku od pojišťovny, přiložíte i doklad o vyplacené náhradě a sražené dani z náhrady. Tento doklad vystaví pojišťovna.

• 6. 2. 2011 10:43

Týna 89 (neregistrovaný)

Sleva na dani mi vyjde vyšší, než daň. Mohu uplatńovat vyplacení této slevy, kterou jsem si nemohla na nemocenskou uplatnit?? Nádradu ušlého výdělku budu v daňovém přiznání řešit až za rok 2011. Vůbec v této oblasti nemám zkušenosti, tak bych to potřebovala vysvětlit podrobně:( Děkuji!!

• 6. 2. 2011 13:00

jasná (neregistrovaný)

Sleva na poplatníka se vám vrátí do výše zaplacené daně v roce 2010.

• 6. 2. 2011 17:39

v.e.n.d.y.

Souhlasím, slečva na poplatníka není daňový bonus na děti, abyste vymáhala nějaký doplatek.
      Aý Vám vyplatí pojišťovna náhradu za ušlý výdělek (předpokládám,že Vám ji pošle do rukou anebude se to řešit přes zaměstnavatele), požádáte pojišťovnu o vystavení "Potvrzení o zdanitelných příjmech" a podáte si daňové přiznání na FU. Budete mít ještě "potvrzení o zdanitelných příjmech" od zaměstnavatele a oba tyto doklady na DP sečtete.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).