DPH-dekuji za pomoc

• (neregistrovaný)

7. 2. 2011 19:07

Vedeme DE,přeprava v cechach,faktura vystaven s DPH na eura,zaklad DPH a dan.....jde do priznani DPH,
    pak prijde platba je v KC jina,mela bych zmenit fakturu podle platby v DE se pocita platba,ale co s DPH?protoze ja bud snizim nebo zvysim zaklad DPH tim se mi zmeni priznani na DPH,jak to udelat,pomozte prosim,zkousela jsme delat kurzove rozdily pres evidencni knihu,ale hazi mi to v pokaldnim knize potom nejake nesmylsi,nebo spis asi nevim,kam to zauctovat do penezniho deniku
    dekuji

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 7. 2. 2011 19:43

Jana N. (neregistrovaný)

Re: DPH-dekuji za pomoc
      pokud je faktura v EUR, je uvedeni ZD a DPH v CZK, aby jedna strana stejnou částku odvedla, druhá stejnou odpočetla ve svém přiznání. .uveden i kurz přepočtu, aby se přiznání k dph na obou stranách nelišily

• 7. 2. 2011 19:51

m.o.n.a (neregistrovaný)

to jo,to mame,ale kdyz to zaplati,tak je jinej kurz a kurzove rozdily v DE nejsou,tak co s tim rozdilem?
      mam fa 980,- zeklad +DPH ale platba mi vyjde na 1000,- takze do prijmu vemu z banky 1000,ale co s fakturou?jak se ji zbavim?potrebuji si ji hodit jako zaplacenou

• 7. 2. 2011 21:36

lll (neregistrovaný)

.. a co spárovat platbu s fakturou 980,- kč, tím pádem v pohledávkách je 0,- Kč a ten rozdíl dalším řádkem v bance tj. 20,- Kč zaúčtovat jako příjem daněný ostatní... tím pádem pohledávky sedí a zůstatek na bance bude sedět taky... pokud by byl opačný případ, tak bych to zase bylo ve výdajích daňových ostatních

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).