Re: Přivýdělek MD,RD
Tedy jestli tomu dobře rozumím,tak pro něj nemohu stejnou práci co mám v prac smlouvě vykonávat ani při MD ani při RD je to tak ?
Re: Přivýdělek MD,RD
Ano, pracovních vztahů (pracovní poměry, DPČ, DPP) i u téhož zaměstnavatele můžete mít kolik si smluvíte, ale v každé smlouvě musí být jiný druh práce. Pokud by to byly smlouvy u jiných zaměstnavatelů, tak pochopitelně můžete u každého z nich vykonávat tutéž práci.
Pokud se nemůžete u toho zaměstnavatele, kde máte prac. poměr, domluvit na DPP s jiným druhem práce, tak při mateřské pro něj pracovat nemůžete, protože nemůžete smluvit DPP se stejným druhem práce a zároveň nemůžete pracovat na základě toho pracovního poměru, protože byste přišla o mateřskou. Až budete pobírat rodičovský příspěvek, tak byste pro něj mohla pracovat normálně v tom prac. poměru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 2. 2011 11:15
Chtěla jsem se zeptat,zda by někdo věděl jak je to s přivýdělkem při MD a RD?.
V současné době jsem na MD a ráda bych pro mého zaměstnavatele vykonávala pracovní činnost kterou mám v pracovní smlouvě (samozřejmě pouze jen pár hodin v měsíci). Zatím jsem s ním domluvená na DPP od září 2011. V této době bych měla již čerpat RD. Chtěla jsem vědět,zda nemohu přijít o rodičovský příspěvek pokud bych pracovala na DPP.
Je nějaké omezení?
Předem moc děkuji za odpověď.