Přivýdělek MD,RD

• (neregistrovaný)

8. 2. 2011 11:15

Chtěla jsem se zeptat,zda by někdo věděl jak je to s přivýdělkem při MD a RD?.
    V současné době jsem na MD a ráda bych pro mého zaměstnavatele vykonávala pracovní činnost kterou mám v pracovní smlouvě (samozřejmě pouze jen pár hodin v měsíci). Zatím jsem s ním domluvená na DPP od září 2011. V této době bych měla již čerpat RD. Chtěla jsem vědět,zda nemohu přijít o rodičovský příspěvek pokud bych pracovala na DPP.
    Je nějaké omezení?
    Předem moc děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 2. 2011 12:12

Kara (neregistrovaný)

Re: Přivýdělek MD,RD
      Ale nemůžete pro téhož zaměstnavatele konat na DPP stejný druh práce, který máte v pracovní smlouvě. Musí jít o nějakou jinou práci. Na tu dohodu ( s jiným druhem práce) můžete pracovat u něj i teď při mateřské.

• 8. 2. 2011 13:44

M. (neregistrovaný)

Tedy jestli tomu dobře rozumím,tak pro něj nemohu stejnou práci co mám v prac smlouvě vykonávat ani při MD ani při RD je to tak ?

• 8. 2. 2011 14:56

Kara (neregistrovaný)

Ano, pracovních vztahů (pracovní poměry, DPČ, DPP) i u téhož zaměstnavatele můžete mít kolik si smluvíte, ale v každé smlouvě musí být jiný druh práce. Pokud by to byly smlouvy u jiných zaměstnavatelů, tak pochopitelně můžete u každého z nich vykonávat tutéž práci.
      Pokud se nemůžete u toho zaměstnavatele, kde máte prac. poměr, domluvit na DPP s jiným druhem práce, tak při mateřské pro něj pracovat nemůžete, protože nemůžete smluvit DPP se stejným druhem práce a zároveň nemůžete pracovat na základě toho pracovního poměru, protože byste přišla o mateřskou. Až budete pobírat rodičovský příspěvek, tak byste pro něj mohla pracovat normálně v tom prac. poměru.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).