Re: PPM x ukončení zaměstnání
Pokud se nedohodnete na prodloužení prac. poměru, tak skončí 23.9.2011. Kdybyste byla v den skončení prac. poměru těhotná a nástup na mateřskou stihla do 180 dní od skončení prac. poměru, tj. v ochranné lhůtě, měla byste mateřskou (pokud byste plnila další podmínky - pojištění 270 dní před pobíráním PPM). Jestli ale byste otěhotněla tak pozdě jak píšete a neměla zaměstnavatele, mateřské dávky byste neměla.
Pokud je to Váš známý a smlouvu Vám kvůli tomu prodlouží, tak to bude dobré.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 2. 2011 14:45
Jsem na rodičovské dovolené, pobírám tříletou variantu rodičovského příspěvku do 23.9.2012. Ráda bych do tří let věku syna měla další miminko. V zaměstnání mám smlouvu ale pouze do 23. září 2011 s tím, že je to (byl to) zástup za MD. Chtěla jsem se zeptat jak je to v případě, že bych znovu otěhotněla? Budu mít nárok na PPM když už nebudu zaměstnaná, předpokládejme že bych na mateřskou nastupovala v létě 2012. A v jaké výši? Mám se domluvit a se zaměstnavatelem smlouvu prodloužit?