Re: Rodičovská a místo v práci
Zaměstnavatel je povinen Vám "držet" pracovní místo jen do návratu z mateřské dovolené. Pokud se do zaměstnání vracíte kdykoliv později, než odpovídá prvnímu pracovnímu dni po skončení MD, jedná se nikoliv o původní pracovní místo, ale o zařazení podle pracovní smlouvy.
Re: Rodičovská a místo v práci
Já bych ještě dodala, že tazatelka si plete rodičovský příspěvek (=státní dávka) s rodičovskou dovolenou (=název volna u zaměstnavatele, o které si u něj požádáte). Jedno s druhým nesouvisí. Jestliže jste si vybrala na úřadě variantu pobírání rodičáku dvouletou a zaměstnavatele jste požádala o rodičovskou do 3 let, tak se den po 3. narozeninách dítěte vracíte do práce a zaměstnavatel Vám přidělí práci dle Vaší pracovní smlouvy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 2. 2011 16:49
Pokud mám rodičovskou dovolenou ve zrychlené podobě (2 roky), je mi zaměstnavatel i přesto povinnen držet místo do 3 let, teoreticky jsem 3. rok doma zadarmo?