Re: Prosím pomoc, RZ daně
Ano. Vyplacené bonusy uvedete na str. 2 do sl. 5 podle jednotlivých měsíců, údaj ze součtového ř. 13 se přenese na str. 3 ř. 4, v ř. 5 zadáte úhrn vrácených bonusů od FÚ. Tím se Vám tato čísla od sebe odečtou a přeplatek už Vám vycházet nebude.
Tak snad to mám dobře, mockrát děkuji.A ještě jestli Vás mohu poprosit ohledně výpočtu daně a daň.zvýhodnění zaměstnance. Vznikl mu přeplatek na dani 700Kč, přeplatek mu dám do lednový výplaty. A o tuto částku se mi sníží záloha na daň z příjmů a tímto způsobem mi přeplatek FÚ jako vrátí.Nebo se to dělá nějak jinak? Nechám si radši poradit, mzdy jsem nikdy nedělala a teď mi je přidělily a není kdo by mi poradil.
Opožděně děkuji za odpověď. Jestli můžu mít ještě dotaz ohledně toho přeplatku daně u zaměstnance.Vše jsem udělala jak jsem popsala.Výkaz o zálohách na daň z mezd za 1/2011 my teď vyjel, že Odvod daně(po odpočtu přeplatku) je -335Kč. Jak mám postupovat dál ohledně FÚ? Mám si o přeplatek požádat a jakou formou? Děkuji.
Stačí obecný dopis, kde popíšete situaci: Z RZ mi vznikl přeplatek na dani ve výši..., záloha za leden snížena o ...Tímto žádám o vrácení zbylé částky ve výši...( + doplníte č. účtu kam chcete vrátit). Pokud ale budete v průběhu dalších měsíců odvádět nějaké zálohy, je jednodušší o ten zbývající přeplatek ponížit např. odvod za únor. Záleží na Vás.
>>>>>>Moc děkuji a vyplacené měsíční bonusy uvedu i na
>>>>>>str.2
>>>>>>ve sloupci 5(za běžné zdanovací období). Děkuji
>>>>>>předem
>>>>>>za odpověď.Olina
>>>>>Ano. Vyplacené bonusy uvedete na str. 2 do sl. 5
>>>>>podle
>>>>>jednotlivých měsíců, údaj ze součtového ř. 13 se
>>>>>přenese na str. 3 ř. 4, v ř. 5 zadáte úhrn vrácených
>>>>>bonusů
>>>>>od FÚ. Tím se Vám tato čísla od sebe odečtou a
>>>>>přeplatek už Vám vycházet nebude.
>>>>Tak snad to mám dobře, mockrát děkuji.A ještě jestli
>>>>Vás mohu poprosit ohledně výpočtu daně a
>>>>daň.zvýhodnění
>>>>zaměstnance. Vznikl mu přeplatek na dani 700Kč,
>>>>přeplatek mu dám do lednový výplaty. A o tuto částku
>>>>se mi
>>>>sníží záloha na daň z příjmů a tímto způsobem mi
Tak ještě jednou moc díky. Zas jsem o něco chytřejší. Pěkný den. Olina
>>>>přeplatek FÚ jako vrátí.Nebo se to dělá nějak jinak?
>>>>Nechám
>>>>si radši poradit, mzdy jsem nikdy nedělala a teď mi
>>>>je
>>>>přidělily a není kdo by mi poradil.
>>>Ano přesně tak.
>>Opožděně děkuji za odpověď. Jestli můžu mít ještě
>>dotaz ohledně toho přeplatku daně u zaměstnance.Vše
>>jsem
>>udělala jak jsem popsala.Výkaz o zálohách na daň z
>>mezd
>>za 1/2011 my teď vyjel, že Odvod daně(po odpočtu
>>přeplatku) je -335Kč. Jak mám postupovat dál ohledně
>>FÚ?
>>Mám si o přeplatek požádat a jakou formou? Děkuji.
>Stačí obecný dopis, kde popíšete situaci: Z RZ mi
>vznikl přeplatek na dani ve výši..., záloha za leden
>snížena o ...Tímto žádám o vrácení zbylé částky ve výši...(
>+ doplníte č. účtu kam chcete vrátit). Pokud ale
>budete v průběhu dalších měsíců odvádět nějaké zálohy, je
>jednodušší o ten zbývající přeplatek ponížit např.
>odvod za únor. Záleží na Vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
8. 2. 2011 17:44
Dobrý den,prosím o pomoc, dělám poprvé Vyúčtování daně z příjmu ze záv.činnosti a nějak jsem se do toho zamotala. Potřebovala bych podrobněji poradit. Na měsíčních zálohách na daň mělo být a bylo sraženo 8700kč.Celková částka vyplaceného měsíčního daň.bonusu je 12 100Kč. Na účet FU bylo odvedeno 8700kč. A nyní když to dám vše do "Vyúčtování" mi vychází přeplatek 12 100Kč. Tak jsem z toho blázen, i mzdový program mi to udělal stejně. Přijdě mi to nějaké divné, není tam něco špatně. O měsíční daň bonusy jsme si pokaždé žádali a byli nám vráceny, nemělo by se to tam někde uvést. Děkuji za každou radu.