Provedení prací na Slovensku

• (neregistrovaný)

8. 2. 2011 19:20

Dobrý večer,
    česká společnost s.r.o., český plátce DPH. Provádí službu, obkládá výtahové kabiny na Slovensku v činžovním domě. Jak vystaví česká firma fakturu, myslím si, že bez dph, musím tam uvést i odvolání na některý paragraf, proč tak bylo vystaveno. A nebo, nemá se stát tato česká spol. plátcem dph na Slovenku.
    děkuji za radu

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 8. 2. 2011 20:42

Olda (neregistrovaný)

Re: Provedení prací na Slovensku
      Pokud provádíte službu s místem plnění mimo tuzemsko, je důležité, jestli osoba, pro kterou to provádíte je plátcem DPH. Pokud ano, poskytne Vám své DIČ, vy pak fakturujete bez DPH s odkazem na patřičné ustanovení zákona DPH

• 8. 2. 2011 21:17

HanaK (neregistrovaný)

9>>Dobrý večer,
      >>česká společnost s.r.o., český plátce DPH. Provádí
      >>službu, obkládá výtahové kabiny na Slovensku v
      >>činžovním
      >>domě. Jak vystaví česká firma fakturu, myslím si, že
      >>bez dph, musím tam uvést i odvolání na některý
      >>paragraf, proč tak bylo vystaveno. A nebo, nemá se
      >>stát tato
      >>česká spol. plátcem dph na Slovenku.
      >>děkuji za radu
      >Pokud provádíte službu s místem plnění mimo tuzemsko,
      >je důležité, jestli osoba, pro kterou to provádíte je
      >plátcem DPH. Pokud ano, poskytne Vám své DIČ, vy pak
      >fakturujete bez DPH s odkazem na patřičné ustanovení
      >zákona DPH

§9 o DPH a musíte podat elektronicky souhrné hlášení na FÚ za měsíc ve kterém jste vystavili fa .

• 9. 2. 2011 6:53

novoha (neregistrovaný)

Dobrý den,
      Děkuji, o tom souhrnném hlášení to vím, už znám, vyrábíme výrobky v české republice, prodáváme na Slovensko, fakturu vystavuji bez dph, protože nám slovenská firma své DIČ poskytla, pak podávám souhrnné hlášení na FÚ přes datovou schránku. Jenom jsem si nevěděla rady s tím, když česká firma provede službu na Slovensku, jak jsem psala nahoře.
      Ještě jednou děkuji

• 9. 2. 2011 6:56

Jana N. (neregistrovaný)

podle mého názoru se musíte řídit § 10 , neboť se jedná o služby vztahující se k nemovitosti, nikoliv všeobecnou službud le § 9.
      míste plnění při službě k nemovitosti je místo, kde se nemovitost nachází. podle mě musíte zdanit v SK.
      nejde dle § 9/1 do ř. 21 a ne do souhrn.

• 10. 2. 2011 8:55

jkrup (neregistrovaný)

Dobré ráno,
      dnes řeším stejný problém - také fakturace dle § 10 - elektroinstalace pro slovenskou firmu, plátce DPH na Slovensku. Nemovitost se nachází tam.
      Již jsem si volal na daňový úřad v Bratislavě - muśí se vyplnit žádost o registraci (mám k dispozici, v případě zájmu), zaslat společně s originálem výpisu z OR a za týden vám zašlou slovenské DIČ.
      Fakturu tedy vystavím se slovenským DIČ, slovenskou sazbou DPH (od 1.1.2011 stejná jako ČR, 20%) a budu účtovat ne na 343,ale 379? je to tak?
      DO přiznání DPH ani souhrnné hlášení tyto částky nebudou vstupovat?
      Děkuji, Jirka

• 15. 2. 2011 13:52

Dáda (neregistrovaný)

Dobrý den,
      řeším stejný problém. Jsme přihlášeni k DPH na Slovensku, vystavili jsme první fakturu se slovenským DPH. Já si toto DPH také účtuji na 343, ale mám to analiticky rozlišeno. Nevím zda je to takto správně.
      Do našeho DPH tato faktura vstupuje (po konzultaci s FÚ) do řádku 26.
      Teď stojím před problémem, jak vyplnit přiznání kd PH na Slovensku:-((
      Nevíte jak na to?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).