Svobodná matka

• (neregistrovaný)

8. 2. 2011 19:34

Dobrý den. Potřebuji radu.Opustil mě partner,otec mého dítěte.Jsem 16 měsíců na mateřské dovolené. Nechal nás bydlet ve svém bytě,ale nebude přispívat na žádné poplatky.Chtěla bych se zeptat,o jaké příspěvky a na jakém úřadě můžu zažádat.Je nutné,aby si bývalý přítel odhlásil z bytu trvalé bydliště?Děkuji za pomoc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 9. 2. 2011 11:08

Kara (neregistrovaný)

Re: Svobodná matka
      Jak to myslíte, že nebude přispívat? Musí přece platit výživné na to dítě.

• 9. 2. 2011 12:40

Sarach01 (neregistrovaný)

výživné na to dítě.Výživné na dítě mu bude muset asi určit soud. O ten ještě nemám zažádáno.Pro mě je ted nejdůležitější,kde vezmu z mateřské 7600kč na nájem a ostatní poplatky jako plyn,voda atd. Výživné je třeba 500Kč a to mi ted moc nepomůže.

• 9. 2. 2011 12:58

Líba (neregistrovaný)

Tím výživným samozřejmě musíte začít. Pak se obrátíte tam, kde jste žádala o rodičovský příspěvek a přídavky na děti, možná byste mohla dostat i příspěvek na bydlení. Je to také dávka státní sociální podpory. Třetí instituce, kterou navštívíte, je sociální odbor obecního úřadu, kde můžou poskytnout pomoc v hmotné nouzi.

• 9. 2. 2011 13:02

Kara (neregistrovaný)

Obraťte se na úřad na dávky státní sociální podpory (tam, kde jste žádala o přídavky a o rodičovský příspěvek), tam by Vám měli poradit, o jaké další dávky lze žádat a jaké jsou podmínky. Psala jste, že budete bydlet v jeho bytě, tak snad mu nebudete platit nájem, nebo ano? Slyšela jsem, že např. pro příspěvek na bydlení musí být nájemní smlouva (pokud není bydlení vlastní), ale posuzuje se příjem všech osob, kteří tam mají bydlište. Ale zase jestli ten byt není jeho, ale je tam on v nájmu, tak tam nemůže zrušit pobyt, vždyť by tím pádem o ten nájem přišel. Ono to bude těžké, všechno utáhnout jen z rodičáku a z přídavků na děti. I jestli na nějakou další dávku dosáhnete, tak ano to nebude nic moc.Bude se muset podílet také on nebo pomoci Vaše rodina.

• 9. 2. 2011 13:20

1234a (neregistrovaný)

takže v první řadě se musí starat rodiče, až potom stát. okamžitě podejte předběžné opatření na určení výživného na dítě i na sebe (do dvou let věku dítěte). do 7 dnů soud rozhodne kolik to bude. potom podejte na socku žádost o vyloučení otce z okruhu společně posuzovaných osob a po třech měsících bez ohledu na tp budou posuzovat jen vaše příjmy - rp + výživné. možná dostanete přídavky na dítě a na bydlení.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).