Re: Danění příjmu SVJ
Nebytový prostor většinou nevlastní SVJ. Pokud ano, tak lze postupovat s využitím § 20/7 ZDP.
Vraťme se k většinové situaci. Nebytové prostory jsou ve spoluvlastnictví členů SVJ. Potom i příjmy se zdaňují u členů SVJ a nikoliv u samotného SVJ.
Skutečnost, že jiným postupem by se dosáhlo nižšího papírování není sanozřejmě podstatná.
Hezký den!
Re: Danění příjmu SVJ
dobrý den, dovolím si navázat na toto téma, chtěla jsem se zeptat a poprosit o radu. OSVČ dostala potvrzení od SVJ o příjmu 450 Kč za rok. Musí OSVČ tento příjem danit? POkud by se jednalo o zam-ce, je zde limit, danit, až pokud příjem přesáhne 6000. Jediný limit v §10 je 20 000-do této částky se nemusí danit, pokud se jedná o příležitostnou činnost nebo pronájem. Toto bohužel není příležitostný pronájem, tak jsem v koncích. Děkuji za radu
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 2. 2011 7:02
Dobrý den.
Může mi, prosím, někdo srozumitelně a přesně vysvětlit §20,odst.7 zákona o dani z příjmu ( 586/1992 ), kde se píše, že si společenství vlastníků (poplatníci vymezení podle § 18,odst.3 - což je SVJ mající příjem z nájmu – myslím, že nejen z reklamy) může základ daně snížit až o 300000 Kč. Domnívám se, a bylo mi to potvrzeno i několika účetními, že se to vztahuje i na SVJ a jeho příjem z nájmu nebyt. prostor. Potom totiž odpadá papírování a následné danění jednotlivých vlastníků.
Děkuji. Sasha