Re: valutová pokladna, ano či ne??
Občas se mi stane, že klient (Ú či DE) bez cizoměnných účtů či pokladny donese doklad, že někde něco za eura koupil. (Kde je "sebral", neřeším). Přepočítám denním kurzem ČNB, zaokrouhlím na celou korunu dolů a účtuju jako výdaj z Kč. pokladny. FÚ nikdy nic nenamítal (daňové výdaje/náklady jsou tím středovým přepočtem nižší než skutečné, stát okraden na daních nebyl).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 2. 2011 7:14
Mám dotaz ohledně valutové pokladny, doteď nebyla vedena, jelikož pohyby jiných měn jsou minimální. Vydaná faktura byla v korunách, odběratel zaplatil hotově v eurech, celá hotovost byla vydána zaměstnanci jako záloha na služební cestu. Pro názornost, za fakturu 20 eur, záloha na služ. cestu 20 eur. Nyní přinesl doklady na PHM 5 eur, a za ubytování 5 eur, vrátil 5 eur (5 tedy chybí a nemá je.... ).
Doteď se ve firmě valutová pokladna nevedla, všechno se přeúčtovávalo do korun. Můj dotaz zní, jestli je to tak možné? Nemůže to být napadnutelné od FÚ? (mimochodem ten zbytek 5 eur bych mu vyúčtovala jako cestovné)