Re: Těhotenství a prac poměr na dobu urč
Protože na mateřskou dovolenou budete nastupovat ještě za trvání zaměstnání, máte odpracovaných 270 dnů, tak není důvod, proč byste neměla mít nárok na peněžitou pomoc v mateřství. O rodičovském příspěvku zatím nepřemýšlejte, kdo dneska ví, jak to bude v roce 2012.
Re: Těhotenství a prac poměr na dobu urč
Děkuji moc za radu a máte pravdu v tom, že kdo ví, jak to bude v roce 2012. Ale je hrozné, že se podmínky pro maminky takhle stále mění. Cheme si plánovat rodičovství a finance s tím také souvisí ...... Tak jak mají maminky plánovat, když neví, jak to s nimi bude? Ale to my tady nevyřešíme. Ještě jednou díky.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
9. 2. 2011 8:24
Dobrý den, prosím o radu. Jsem ve 4. měsíci těhotenství a mám pracovní poměr na dobu určitou do 30.6.2011. Ve firmě pracuji rok, nejsem na neschopence, předpokládám, že budu pracovat dál. Předpokládám, že mi smlouva obnovena nebude. Jak to se mnou bude dál? Budu mít nárok na mateřskou? Jak to bude s rodičovským příspěvkem? Vím, že od nového roku jsou změny, ale co by to znamenalo pro mě? Budu mít možnost volby délky pobírání rodičovského příspěvku nebo budu automaticky zařazena do 4 let. Děkuji za Vaše rady.