Dobrý den,
to, že jsou údaje umístěné na internetu, neznamená, že je možné s nimi volně nakládat a případně s nimi obchodovat.
Doporučovala bych Vám obrátit se přímo na Úřad pro ochranu osobních údajů, který má všechny tyto otázky ve své kompetenci a zdarma tu lze problematiku konzultovat - písemně či telefonicky.
http://www.uoou.cz/uoou.aspx?menu=13&loc=325
já bych ještě přidal jednu dobrou radu zdarma - a totiž aby se pán na takovou živnost vytentonoc. jednak by byl stotisícídvěstěosmnáctá firma deroucí se na dávno přebraný a přeplněný trh - ale hlavně, i kdyby se podařilo převléknout to za něco právně nezpochybnitelného - - - takové prodeje databází neslouží k ničemu jinému, než k obtěžování nevyžádanou reklamou, a proto by solidní server vůbec neměl umožnit o tom diskusi. prodej databází ke spamu je fuj.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Poplatky za rozhlas a TV se ruší. Nahradí je stát. Lidé mohou přispívat doborovolně
Důležitý dokument pro seniory. Kdy budete potřebovat potvrzení o důchodu
Finanční správa upřesnila, kdy si podnikatelé mohou uplatnit odpočet DPH
Stát chce mít páku na ceny benzínu a nafty. Vláda schválila nový zákon
Evoluce hypoték: Jak se z antické zástavy stal pilíř moderní ekonomiky
Za švarcsystém už nemá hrozit pokuta pracovníkům, ale jen zaměstnavatelům
18. 11. 2011 10:54
Dobrý den,
rád bych si založil živnost na prodej databází firem (jedná se o kontakty na firmy získané z veřejných zdrojů).
Potřebuji poradit, jak dle zákonů postupovat. Zde je pár dotazů:
Stačí mě na toto podnikání volná živnost č.66 (Reklamní činnost, marketing, mediální zastoupení)?
Neplánuji být plátcem daně a rád bych podnikal na své jméno jako neplátce, musím být zapsaný v obchodním rejstříku?
Databázi firem, kterou budu prodávat mám z veřejně dostupných zdrojů ( Zlaté stránky, katalogy firem aj.). Mohu vůbec prodávat takovou databázi? Jak je to s ochranou osobních údajů?
Prosím někoho zkušenějšího o zodpovězení dotazů.
Děkuji Červený